NewsTunel

Župan Jelić u Tunelu zaokružio priču: Vjerujem da će država ustupiti Šibenčanima ovaj prostor koji ste oživjeli i očuvali

0
FOTO: ratCat

Šibensko-kninski župan Marko Jelić posjetio je danas Tunel u Mandalini želeći izraziti potporu projektu centra klupske i alternativne kulture koji se tamo razvija od 2019. godine.

‘Svaka čast što ste oživjeli i očuvali ovaj prostor. S velikim zadovoljstvom podržat ću vaše planove i nastojanja da još više oplemenite Tunel u interesu svih naših građana. Iskreno vjerujem da će država nagraditi vaš rad i ustupiti Šibenčanima ovaj prostor na korištenje jer to i jest njena uloga, osigurati uvjete razvoja onima koji grade i stvaraju za opće dobro’, kazao je župan Jelić kojeg su u Tunelu pratili najbliži suradnici, Višnja Gojanović i naš legendarni sportaš, aktivist, prvoborac udruge RatCat i dobitnik nagrade ‘Ponos Hrvatske’ Goran Šimić.

Projekt Tunel, podsjetimo, razvija se od 2019. godine kada su se tamo počeli održavati povremeni kulturno-zabavni programi uz gostovanja inozemnih i domaćih artista. U međuvremenu, vojno neperspektivni podzemni prostor armije bivše države počeo je okupljati puno širu scenu i do danas postao dom šibenske klupske i alternativne kulture.

ambasador

FOTO: Ambasador

Uz snažnu potporu šibenske gradske i županijske uprave, turističkih zajednica, šibenskog Kulturnog vijeća, Veleučilišta u Šibeniku, javnih i privatnih poduzeća, brojnih institucija i ustanova, prijateljskih udruga i klubova te nebrojenih umjetnika i pojedinaca, Tunel je postao inkubator šibenske kulture i supkulture. U njegovim radionicama i studijima kreativci imaju prostor za razvoj i stvaranje, u klubu i izložbenom prostoru Tunela oni pokazuju svoje radove, a putem jakih medijskih i digitalnih kanala udruge RatCat šibenska se kreativnost promovira na nacionalnoj, regionalnoj i internacionalnoj razini.

Grad Šibenik intenzivno, godinama, pregovara s državnim vlastima oko prava korištenja Tunela želeći taj prostor staviti u funkciju razvoja lokalne zajednice, osigurati za to potrebnu infrastrukturu i otvoriti Tunelu put za financiranje njegova uređenja i obnove kroz fondove Europske unije. Ove godine projekt je podržalo Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske uvrstivši programe Tunela među javne potrebe nacionalne kulture, a takvih potpora bit će i više kada konačno budu riješeni imovinsko-pravni odnosi s državom.

THE CAVE

The Cave / RatCat Photo: Zrinka Magazin

Dotad, Tunel neće imati stalnu električnu energiju, dovod vode i odvodnju, niti će korisnici prostora moći značajnije nastaviti ulagati u obnovu i održavanje prostora koji u vrijeme velikih kiša curi kao Niagarini slapovi i u kojem je svaka imalo ozbiljna investicija kap u moru potreba.

Udruga, njezini osnivači i DJ-i od Martine Kovačić do danas, partneri, prijatelji, umjetnici i korisnici prostora poput dizajnera Danijela Hrga, Feđe Zbačnika, Josipa Burjaneka Burya, glazbenika Fikcio Mongera, Sergeja Lugovića, Ante Dugopoljca, Stipe Širinića, ljudi iz medija poput Stelle Jakelić, Zorana Diklića, Ksenije Bilan, Diane Ferić, Snježane Klarić, kolega promotora kao što su Morana Periša i Vedran Meniga, domaćih i inozemnih agenata, promotora, glazbenika koji režu honorare želeći podržati šibensku scenu, vlasnika klubova i obrtnika koji posuđuju opremu poput Branimira Ševerdije, Bakule seniora i juniora, Vjekoslava Balina, Photo Studija 82, Denisa Pletikose, Denisa Periše, Valeria Baranovića, uprave šibenske Elektre, županijske Lučke uprave, Veleučilišta u Šibeniku i Studentskog zbora, Zelenog grada, Ivice Crvelina i Mare, Dina Karađole, vrhunskog zaštitarskog tima kluba, konobara, cura na blagajni kluba i garderobi, knjigovođa, itd itd itd … uvjereni su da će se Tunel uskoro moći nesmetano još kvalitetnije razvijati i stvarati na zadovoljstvo lokalne zajednice i cijele Hrvatske, a ponajviše svoje odlične publike.

Tunel / RatCat

Ovih dana u Tunel sa svih strana stižu pisma potpore kako bi pomogli gradonačelniku Šibenika Željku Buriću, pročelniku Petru Mišuri i Pašku Rakiću koji od prvoga dana svoje službeno i privatno vrijeme ulaže u revitalizaciju mandalinskog podzemlja, da od države uspješno ishode pravo korištenja Tunela. Danas im se u potpori pridružila i županijska vlast jer je potpora Tunelu nadstranačka.

Hvala svima, posebno vojsku onih koje nismo spomenul.

Šibenik dodijelio Tunelu 25.000 kuna potpore: ‘RatCat je međunarodno prepoznatljivi simbol Šibenika’

Previous article

Taxi dijele publika i DJ-i: Od ove subote ‘happy hour’ za najpovoljniji prijevoz do Tunela

Next article

Comments

Comments are closed.