CoverMuzikaNewsTunel

Šibenik dodijelio Tunelu 25.000 kuna potpore: ‘RatCat je međunarodno prepoznatljivi simbol Šibenika’

0
Bakula i Lawrence Klein

Grad Šibenik dodijelio je Udruzi RatCat 25.000 kuna za program revitalizacije Tunela u Mandalini gdje su 2019. godine udareni temelji budućeg centra klupske i alternativne kulture.

Proračunska sredstva udruga je dobila putem javnog natječaja, iz fonda javnih potreba u kulturi, a dodijeljena su na prijedlog Kulturnog vijeća Grada Šibenika.

‘RatCat je u kratkom vremenu postao jedan od prepoznatljivih simbola Šibenika na nacionalnoj, ali i međunarodnoj kulturnoj mapi zbog čega zaslužuje svaku podršku Kulturnog vijeća. Posebno podupiremo njihovu politiku revitalizacije prostora Tunela koji je, zahvaljujući sustavnom i neprekinutom radu, jedini šibenski mapirani centar nezavisne i klupske kulture’, kaže Morana Periša, predsjednica Kulturnog vijeća Grada Šibenika.

Tunel je početkom travnja otvorio vrata publici gostovanjem poljsko-berlinskog pirovačkog zeta Szafrana, a u međuvremenu je svirao i DJ Jock te održana ‘Zavidana izložba’ i zabava She J i Stelle uz #MuzikuZaSve.

Zadnje subote u travnju nastupit će berlinski duo Local Suicide, tjedan dana kasnije na redu je novo izdanje She J i Stella na koje dolaze i studenti Veleučilišta u Šibeniku pa je programu nadijenuto ime ‘Rokenrolokvij’, a onda 14. svibnja svira Sergej Snooze. Party sezone je 28. svibnja kada u Tuhnel dolazi REKA.

Inače, programi u Tunelu odvijaju se od 2019. godine uz potporu Grada Šibenika, a ove godine podržalo ih je i Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske.

Tunel / RatCat

‘Grad Šibenik snažno podržava aktivnosti udruge RatCat koja je u Tunelu izgradila kvalitetnu glazbenu i kulturnu scenu u interesu svih naših građana. Njihova revitalizacija Tunela od strateške je važnosti za grad Šibenik, našu scenu i kulturu’, poručuje Željko Burić, gradonačelnik Šibenika.

Osim kluba s glazbenim programima vikendom, u Tunelu djeluju i kreativni studiji i radionice čiji korisnici sada napokon imaju adekvatan prostor za rad. Na revitalizaciji prostora radi petnaestak ljudi.

Sezonu u Tunelu zatvara Španjolka s berlinskom adresom REKA, a s njom će biti Fikcio Monger

Previous article

Župan Jelić u Tunelu zaokružio priču: Vjerujem da će država ustupiti Šibenčanima ovaj prostor koji ste oživjeli i očuvali

Next article

Comments

Comments are closed.