LIFENews

Regija oplakuje odlazak Panonskog mornara: Đorđe Balašević preminuo je danas u 68. godini

0
balašević
FOTO: Tvrđava kulture

Umro je poznati glazbenik Đorđe Balašević, javljaju srpski mediji navodeći kako je omiljeni pjevač preminuo danas u 68. godini u Kliničkom centru Vojvodina gdje je primljen prije nekoliko dana zbog upale pluća i komplikacija uzrokovanih virusom covid-19.

Tamošnji mediji izvještavali su nakon vijesti o hospitalizaciji Balaševića da se osjeća dobro, ali stanje mu se očito pogoršalo i u petak popodne regijom se proširila vijest da jedan od najplodnijih autora i veliki miljenik brojne publike više nije među živima.

Vojsku obožavatelja imao je i u Hrvatskoj gdje je često, i nakon rata među prvima nastupao zahvaljujući svojim antiratnim stavovima i pacifizmu koji ga je, uz ljubavnu tematiku, svjetonazorski karakterizirao.

‘Đole’ je rođen 1953. godine u Novom Sadu, a u srednjoj školi sanjao je kako će postati nogometaš. No, krajem sedamdesetih počeo je koketirati s muzikom i pridružio se bendu Žetva s kojom je snimio i prvi singl. Ubrzo ih napušta i osniva vlastiti bend Rani mraz nakon čega počinje njegov streloviti uspon na jugoslavenskoj sceni i stvaranje velikog glazbenog imena koje će ga nadživjeti.

Šibenik europskim novcem gradi ‘Centar za mlade’: Imat će koncertnu dvoranu za velike evente i underground

Previous article

Nova serija ‘Mi djeca s kolodvora Zoo’: Nedovoljno pankerska priča drogi, prostituciji, muziki i očaju

Next article

Comments

Comments are closed.