News

Redovni sezonski RatCat raport javnosti: Klupska sezona 2021/2022 starta uskoro, a svi putevi vode u Tunel

0
FOTO: Valerio Baranović

U tijeku je preuređenje Tunela i priprema programa za novu klupsku sezonu 2021/2022 koja će zbog obima radova na unutrašnjim prostorijama ove godine startati nešto kasnije nego inače.

Godinu i pol dana nakon zadnje velike zabave (Felver, veljača 2020. ) i razdoblja covida obilježenog uglavnom virtualnim, digitalnim aktivnostima koje su se odvijale izvan plesne baze u Mandalini, težište udruge RatCat ponovno je tako Tunel i nastavak priče tamo gdje je zbog pandemije stala.

Programski to znači uvođenje residentskih večeri Beepolara i Nick Jellya, nastavak standardnog klupskog programa uz gostovanja inozemnih i domaćih artista, ali i početak novih, zanimljivih programa koji će biti predstavljeni uoči otvorenja.

Beepolar i Nick Jelly

DJ pult, plesni podij i mini stage bit će od ove sezone u dijelu Tunela koji se proteklih godina nije koristio, a kako je taj prostor puno prostraniji od oba podija korištena proteklih godina, publika će dobiti više prostora za ples i puno bolju ugostiteljsku ponudu.

Uz potporu Grada Šibenika, ovih dana rješavaju se ključni infrastrukturni problemi prostora u Mandalini, vezani za struju i vodu te se uređuju prostori za provođenje novih programa nužnih za razvoj šibenske scene elektroničke glazbe. Uz već postojeću radionicu u srcu Tunela, gdje djeluje poznati šibenskih dizajner Danijel Hrg (Deni Design), u prostor useljava sa svojim glazbenim studiom naš talentirani glazbenik Fikcio Monger.

Danijel Hrg, Stella Jakelić i Fikcio Monger

Sa željom da razvija postojeće digitalne platforme i kreira nove, kolektivu u Tunelu priključila se ove jeseni i Stella Jakelić, poznati glas na valovima radio Šibenika, glazbena selektorica i velika ljubiteljica muzike, pop kulture i scene. Ta kreativna i talentirana mlada žena veliko je pojačanje u redakciji video magazina Sporky Disco koju je nedavno svojim iznimnim iskustvom i znanjem osnažio i DJ, poduzetnik, inovator – profesor scene Sergej Snooze (S. Lugović). Stella će ujedno preuzeti i značajnu rolu u kreiranju glazbenog programa Tunela promovirajući glazbene žanrove izvan elektronike.

Sporky Disco pokrenut je u siječnju ove godine kao svojevrsni ‘video fanzin’ udruge, bez nekog plana da postane ozbiljan tjedni magazin s gledanošću u cijeloj Hrvatskoj i regiji. No, ljudima se svidio i nakon 40 emitiranja redovnih tjednih epizoda nedjeljom u 21,00 te nekoliko specijalnih emisija, postao je glavni digitalni resurs RatCata. Neke epizode imaju i po 15.000 gledanja što je impresivna brojka za show koji nije ni trebao postati (takav) show.

Sa željom da Sporky Disco bude još kvalitetniji promotor klupske scene koji će u redakciji imati prostora za nove, posebno mlade kreativce, buduće promotore ili novinare, u Tunelu će biti i mini video studio. Inače, što samostalno što u suradnji s drugim pojedincima i kolektivima poput Black Orangea, Photo Studio 82, video majstorom Tomislavom Rupićem i drugima, udruga još od 2017. godine razvija različite video projekte. DJ serijal Soundtrack Croatia, emitiran u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom, imao je više od 400.000 pogleda na društvenim mrežama. Odabirom atraktivnih lokacija na kojima se snimalo promoviran je hrvatski turizam, a kroz glazbu su se promovirali naši DJ-i. Kako je video najvažniji promotivni kanal koji je, kao alat, jednako pogodan za marketinške i umjetničke svrhe, video studio u Tunelu bit će tako još jedan motor razvoja scene i kreativaca.

Godina zmaja - Nick Jelly

Tunel (FOTO: Valerio Baranović)

Prioriteti klupske sezone 2021/2022 bit će, dakle, nastavak umrežavanja kompatibilnih kreativnih snaga u Tunelu sa željom da taj prostor postane tvornica šibenske (sup)kulture, a istovremeno i njezin izlog. U radionicama, studijima i kroz clubbing ideje bi se kreirale, a na pozornici Tunela izlagale, sve uz promociju putem raspoloživih digitalnih kanala udruge. Facebook, Instagram, YouTube, SoundCloud, web magazin Skrolaj.com i video magazin Sporky Disco imaju, zahvaljujući razvijanju tih kanala od osnutka udruge, veliki broj pratitelja i gledatelja.

Više detalja o klupskom programu i novostima iz Tunela, udruga će objaviti čim prostor bude spreman za ples.

Clubbing Snooze nova je rubrika video magazina Sporky Disco

Previous article

RatCat Skupština potvrdila mandat vodstvu udruge i usvojila plan djelovanja u aktualnoj godini

Next article

Comments

Comments are closed.