CoverKULTNews

RatCat otkriva detalje o svojim ljetnim aktivnostima u koje se nekako uplelo vino, Kristijan Molnar i još par jakih DJ-a

0
FOTO: Dean Batak / RatCat

Pod jednostavnom egidom ‘ljeto’, Udruga RatCat osmislila je niz aktivnosti za ovo najtoplije razdoblje u godini, a srž svega su tri glavna programa raspoređena kroz lipanj, srpanj i kolovoz.

Uvod u ljetnu priču bio je program Biesmans LIVE na Tvrđavi sv. Nikole, video snimanje glazbenog seta uspješnog glazbenika stacioniranog u Berlinu koji je u lipnju i emitiran putem brojnih digitalnih kanala. Za video produkciju bila je zadužena Black Orange produkcija, stari partner još iz projekta Soundtrack Croatia, a ovoga puta na setu se po prvi put, kao umjetničko pojačanje, pridružila plesačica Maja Laurić koja je nosila haljinu iz nove kolekcije naše TOP kreatorice Loredane Bahorić (Charlie).

Uz stalnog RatCat partnera, Hrvatsku turističku zajednicu (Croatia Full of Life), u projekt se kao glavni sponzor uključio i Beck’s Hrvatska, a potporu su uz već spomenute dali i Javna ustanova Priroda, Jastog Daily Cruises, medijski pokrovitelji ŠibenikIN, Dalmatinski portal i Morski.hr

Lawrence Klein Kornati

FOTO: Soundtrack Croatia / Screenshot

Cilj programa #ljeto za lipanj bila je promocija naše baštine i turizma kroz glazbu kakvu preferira RatCat, a ujedno je to bila i promcija šibenske glazbene scene.

Na način kako se prošlog mjeseca kroz Biesmansov LIVE promovirala baština, tako će se u srpnju promovirati vino – kao naš prvorazredni proizvod, kao klultura, ali i poljoprivreda, način života i brand konkurentan u cijelome svijetu.

U suradnji s uglednim proizvođačem Ante Sladić Vino i Gradom Skradinom, približit ćemo snarednih tjedana vojoj publici i svima drugima koliko je čvrsta veza između vrhunskog vina i muzike i kakve veze sa svim tim imaju more i Kristijan Molnar, jedan od zasigurno najboljih DJ-a u regiji i šire.

Vrhunac vinske kampanje bit će video DJ set koji će se putem mnogobrojnih digitalnih kanala emitirati 22. srpnja, a par dana prije Kristijan Molnar isplovit će brodom s grupom plesača kojima će se za pultom pridružiti naša legenda Stipe Jazzy Širinić.

Početak kolovoza bit će špica ljetnog programa – ‘Sporky Disco’ party na šibenskoj Tvrđavi sv. Mihovila 4.08. u suradnji s ustanovom Tvrđava kulture i Mediteran produkcijom. Na toj fešti od glazbe nastupit će jedno jako europsko ime koje je na vrhuncu karijere i jedan ugledni američki DJ i producent. O detaljima će uskoro biti više informacija, među ostalim i kakve veze s ovim događajem ima naš TOP dizajner Danijel Hrg (Deni Design).

Inače, party se odvija bez covid ograničenja i tvrđava će raditi punim kapacitetom.

Sve podupire Beck’s, Turistička zajednica grada Šibenika, Turistička zajednica Šibensko-kninske županije, nacionalna turistička zajednica, a kroz cjelogodišnje programe RatCat su podržali i Grad Šibenik (program Reintegracija), Županija šibensko-kninska (program Digitalna transformacija).

Valja za kraj kazati kako su i tijekom ljeta nastavljeni ostali programi udruge RatCat pa tako fanovi svake nedjelje u 21 sat mogu gledati magazin klupske i pop kulture Sporky Disco i uživati u novim DJ setovima kroz SoundCloud podcast Prologue.

Udrugu raduje i činjenica da je usprkos pandemiji nastavljena festivalska priča na Martinskoj gdje upravo starta treća sezona, nakon što je ta lokacija lani bila jedna od rijetkih gdje se održavala zabava. Martinska je, podsjetimo, pokrenuta na inicijativu udruge RatCat koja je predložila šibenskoj gradskoj upravi da se lokalnim glazbenim festivalima osigura jedinstven prostor s potrebnom infrastrukturom kako bi im organizacija bila što jednostavnija, a troškovi minimalizirani.

 

 

Premijera u 21,30: Soundtrack Croatia donosi jedan od prvih live nastupa berlinskog umjetnika Biesmansa

Previous article

Clubbing Snooze nova je rubrika video magazina Sporky Disco

Next article

Comments

Comments are closed.