NewsSoundtrack Croatia

Premijera u 21,30: Soundtrack Croatia donosi jedan od prvih live nastupa berlinskog umjetnika Biesmansa

0
FOTO: RatCat

U četvrtak, 24. lipnja, premijerno će putem Facebooka biti prikazan glazbeni video berlinskog umjetnika Biesmansa snimljen na šibenskoj Tvrđavi sv. Nikola gdje je strani DJ i producent na mnoštvu elektroničkih instrumenata, ritam mašina i sintesajzera odsvirao jednosatni live set.

Biesmans je upravo za čuvenu diskografsku kuću Watergate objavio album ‘Trains, Planes & Automobiles’, a live act izveden na šibenskoj tvrđavi pod zaštitom UNESCO-a uprizorio je dosad samo jednom, u Berlinu.

FOTO: RatCat

‘Nikad nisam nastupao na ovakvom mjestu i bio mi je veliki izazov doći usred pandemije iz Berlina s hrpom instrumenata, ali kad sam osjetio atmosferu tvrđave sav put mi se isplatio. No, pravo je oduševljenje uslijedilo kad je materijal dovršen i kad sam vidio kako je sve super ispalo’, kaže Joris Biesmans, Belgijanac koji već dugo radi i živi u središtu europske scene elektroničke glazbe, Berlinu.

Video je osmislila i izradila šibenska Black Orange produkcija koja je na setu koristila desetak kamera, a snimljenom materijalu je poseban štih svojom plesnom koreografijom dala Maja Laurić, model i plesačica koja se nedavno vratila iz Italije gdje je godinama živjela i profesionalno djelovala.

FOTO: RatCat

‘Uživala sam na sv. Nikoli i moram reći da mi je drago što svjetske projekte mogu raditi i doma u Hrvatskoj. Uživat će, vjerujem, i gledatelji, kako u videu tako i u odličnoj glazbi koju nam je Biesmans odsvirao’, kaže Maja Laurić.

Ona je na setu nosila haljinu naše čuvene modne dizajnerice  Loredane Bahorić, i to dio njezine najnovije kolekcije koja se sjajno uklopila u projekt.

‘Veseli me suradnja na dobrim projektima, posebno kada se događaju na mojoj omiljenoj tvrđavi sv. Nikole’, napisala je šibenska i zagrebačka kreatorica, uz video teaser Biesmansova live nastupa, na svom Facebooku.

Inače, projekt ‘ljeto’ u sklopu kojeg je snimljen set na tvrđavi, djelo je šibenske organizacije RatCat koja će tijekom lipnja, srpnja i kolovoza realizirati tri takva događaja, a onaj zadnji po redu bit će snimanje DJ seta pred publikom na jednako atraktivnoj lokaciji.

Plod je to suradnje RatCata s Hrvatskom turističkom zajednicom (Croatia Full Of Life) koja njihove glazbene video razglednice emitira putem svojih digitalnih platformi diljem svijeta.

‘Kad je krenula pandemija prebacili smo dosta programa u virtualni svijet i tako je nastao serijal glazbenih video razglednica s DJ-ima Soundtrack Croatia emitiran lani, ali i neki drugi projekti poput showa Sporky Disco i podcasta Prologue. Ovoga ljeta spajamo glazbu, kulturnu baštinu, naše atraktivne lokacije, umjetnike i digitalnim kanalima isporučujemo sve to vani, kao video’, kažu u RatCatu.

Snimanje na Tvrđavi sv. Nikole realizirano je uz potporu Javne ustanove Priroda Šibensko-kninske županije, Beck’s Hrvatska, Jastog Daily Cruises, modnog branda Charlie te Šibensko-kninske županije koja je poduprla RatCat kroz cjelogodišnji program ‘Digitalna transformacija’. Stalnu potporu ovakvim projektima pružaju i Grad Šibenik te Turistička zajednica grada Šibenika.

Premijera je u večeras u 21,30 sati na brojnim Facebook stranicama, među ostalima RatCat, Croatia Full Of Life te na stranicama medijskih pokrovitelja ŠibenikIN i Dalmatinski portal.

Nova doza Čudne Muzike: Cubre predstavlja najbolje od podzemnog housea i disca

Previous article

RatCat otkriva detalje o svojim ljetnim aktivnostima u koje se nekako uplelo vino, Kristijan Molnar i još par jakih DJ-a

Next article

Comments

Comments are closed.