CoverKULTMuzikaNews

Plesači se u subotu nakon dvije godine vraćaju u Tunel koji će do ljeta raditi svaka dva tjedna

0

Nakon dvogodišnje ‘covid’ pauze, ove subote 02. travnja, napokon otvara šibenski klub Tunel! Proširen je, dotjeran i preuređen, pa će se publici ukazati u dosad najljepšem svjetlu.

Za pultom će plesače dočekati domaćin i rezident Nick Jelly koji je otvorio i zadnju redovnu klupsku sezonu 2020/2021, kao i programe iz serije ‘Tunel Limited’.

Na trećem Nikinom otvaranju Tunela za redom, za pultom će biti i Szafran, producent i DJ koji je donedavno bio stacioniran u Berlinu, a sada živi na jadranskoj obali.

Szafran je izuzetno zanimljiv lik s velikim znanjem o glazbi i produkciji. Veći dio karijere djelovao je pod svojim punim imenom Oskar Szafraniec i u tom razdoblju objavio niz zapaženih izdanja za labele kao što su Rawax, Deset i Cyclo. Svojim viđenjem techna i housea ostavio je trag na sceni Berlina i u brojnim velikim europskim klubovima, a sada nastavlja karijeru s pseudonimom Szafran.

Surađuje s brojnim glazbenicima iz cijeloga svijeta i kolegama s elektroničke scene kao što su primjerice Pier Bucci i Ricardo Villalobos, brendovi Defected i Ableton itd. Zanimljivo je da se kao jedva punoljetan teenager odvažio ići na japansku turneju, uz mentorstvo artista A Guy Called Gerald.

Szafran

Pitate li ga što sluša, odgovor vrlo vjerojatno neće imati nikakve veze s elektroničkom mjuzom. Uzori su mu muzičari poput Miles Davisa i Johna Coltranea, a Tunel definitivno idealan prostor za prezentiranje najluđih muzičkih spojeva koji u Szafranovom kreativnom bazenu razigrano titraju između housea, jazza i techna.

Inače, na subotnjem otvaranju Tunela posjetiteljima će biti na raspolaganju puni kapacitet preuređenog kluba (uz covid potvrdu kapacitet za publiku je unlimited) koji sada ima puno više mjesta za plesače, prostranije barove s prostorom oko njih i vrlo šik ozračje i atmosferu zahvaljujući bogatoj scenografiji poznatog šibenskog artista Danijela Hrga (Deni Design).

Sukladno aktualnim mjerama i propisima, na ulazu treba predočiti digitalnu EU covid potvrdu, a za one koji je nemaju bit će osigurano testiranje (do neke normalne ure).

Nick Jelly

Muzika se, na žalost, gasi u 02,00. Možemo se samo nadati daljnjem popuštanju mjera.

Ulaznice će se na vratima Tunela prodavati po cijeni od 60 kn, a u pretprodaji putem sustava Entrio možete ih nabaviti za samo 40 kn. RatCat tako nastavlja petogodišnju tradiciju nastojanja da se publici osigura najpovoljnija cijena ulaznice u regiji.

Od ove godine clubbing u Tunelu podupire i Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, a što nas od programa do kraja sezone još čeka, objavit će se uskoro. U svakom slučaju, programi idu najmanje svaka dva tjedna.

 

RatCat Skupština potvrdila mandat vodstvu udruge i usvojila plan djelovanja u aktualnoj godini

Previous article

Večeras počinje nova epizoda Tunela: Predstavljamo program i glavne krivce za tako željeni ples

Next article

Comments

Comments are closed.