NewsPrologue

Novi Prologue predstavlja esenciju bogate srbijanske elektroničke scene: Upoznajte Nikolu Mihailovića

0
Prologue
FOTO: Prologue Cover / ǝM

U Prologue serijalu DJ setova srijedom, ovog tjedna na SoundCloudu predstavljamo talentiranog srbijanskog glazbenika Nikolu Mihailovića čija će se nova muzika svidjeti ljubiteljima hipnotičkih, gotovo psihodeličnih melodija, nasađenih na čvrsti groove i ‘šporki’ bas.

Nikola spada među najzanimljivije artiste nove generacije, inače vrlo kvalitetne elektroničke scene u Srbiji koja je iznjedrila i glazbenike poput Ilije Djokovića i Coeusa. U svojim ranim javnim istupima, glazbu koju preferira nazivao je fuzijom housea, progressivea i techna uz mnoštvo nadodanih elemenata što je tijekom narednih godina nadograđivao kvalitetnim izborom nove muzike i tako gradio osebujan, njemu svojstven originalni stil.

Nikola Mihailović

FOTO: Facebook / Nikola Mihailović

Uz redovne nastupe u Barutani, Halfu, KC Grad, novosadskom Tunnelu i drugim srbijanskim klubovima, publika ga je mogla vidjeti i na Exit festivalu, Garden of Dreams, u Time Code izdanju, u nedavno zauvijek zatvorenoj riječkoj Crkvi, na Central Dance Eventu i drugdje gdje je dijelio pult s brojnim sjajnim kolegama poput Kristijana Molnara, hrvatskog DJ-a Lawrence Kleina i brojnih drugih.

Nakon dječačke fascinacije Solomunom i Dixonom u prvim intervjuima tijekom 2017. godine, u razgovoru za Blender u prosincu 2019. godine već ga više zanimaju sofisticiraniji artisti poput Jimi Julesa i velikog Johna Talabota, što je najbolji odraz njegove ubrzane muzičke evolucije koja će ga do danas visoko pozicionirati na regionalnoj sceni.

Njegovo dobro razumijevanje scene i muzičke industrije možda će ponajbolje ilustrirati mudri citati iz 2017. godine kada je tek startao.

‘Prvo, izabereš svoj žanr, fokusiran si na to 24/7, dosta izlazaka, slušanja muzike, odabereš dobar klub sa dobrim sound sistemom, dobro društvo i tako gradiš neki svoj pravac. Vidiš šta ti najviše odgovara, na kraju dana dođeš kući prepun utisaka, inspiriran. Daješ sve od sebe, vjeruješ u to što radiš i budeš dosta strpljiv. Što se produkcije tiče, ne mora ista osoba biti dobar DJ i producent već je najbolje napraviti nekakav balans. Da vjeruješ u to što radiš, da imaš dobar marketing, da šalješ svoje radove na sva vrata i da očekuješ i pozitivne komentare i kritike. Iskreno mislim da uz malo sreće može i bez produkcije, evo ja još nisam producent, planiram se oprobati i u tim vodama, ali ne žurim’, izjavio je tada za Grotto.

Uživajte u ovom stvarno zanimljivom Prologue izdanju.

Evo što je Clubhouse, zašto su svi odjednom napaljeni na tu aplikaciju i kakve sve to veze ima s E. Muskom

Previous article

Prije godinu dana otišao je Andrew, veliki muzičar kojem je borovina Porta bila draža od Ibize

Next article

Comments

Comments are closed.