NewsOverground

MEET THE OVERGROUND Teniente Castillo, poručnik koji je izdao sve koje volimo

0
Teniente Castillo

Španjolski gazda etikete Play Pal Music Teniente Castillo posebna je figura i jedan od zanimljivijih artista s popisa DJ-a koji su nastupali proteklih godina u Tunelu.

‘Poručnik’ (španj. ‘teniente’), kako ga od milja zove šibenska publika, ne voli se previše vezivati uz lik Martina Castilla iz TV serije ‘Miami Vice’ po kojem je uzeo umjetničko ime, a posebno ističe da njegovo ime nema nikakve veze s onim drugim poručnikom Castillom, žrtvom atentata okidača za španjolski građanski rat 1936. godine, jer ne želi imati nikakvu vezu s politikom.

Ne voli se slikavati za medije, davati intervjue, raditi videa, objavljivati velike biografije, ali voli raditi muziku, producirati, remixirati, izdavati je na svom labelu i u tome je stvarno fantastičan.

Za svoj Play Pal Music tek taksativno navodi da je riječ o izdavačkoj kući sa sjedištem u Madridu koja postoji od 2012. godine i fokusirana je na tamniju stranu diska, novi val, post punk, psihodeliju, glazbu s malo bpm-ova i sve između toga.

Te da je izdavao ili izdaje glazbu izvođača kao što su Vox Low, Curses, Mijo, Niv Ast, Damon Jee, Theus Mago, Middle Sky Boom, Thomass Jackson, Iñigo Vontier, Roe Deers, Pete Herbert, Rigopolar i mnogi drugi.

Ukratko, poručnik je izdao sve koje Tunel i Overground vole.

U to koliko je sjajan ne samo kao producent, već i kao DJ, publika Tunela uvjerila se u prosincu 2022. godine kada je prvi put nastupio na hrvatskom tlu i najavio da se mora vratiti.

Bit će gušt opet ga slušati i uživati u njegovom osebujnom karakteru na Overground festivalu.

Moderna i Theus Mago dižu na Duro novi EP ‘Give Chance a Trance’

Previous article

MEET THE OVERGROUND Muzika beogradske umjetnice Marije odlično opisuje ovaj naš trenutak

Next article

Comments

Comments are closed.