MuzikaNewsOverground

MEET THE OVERGROUND Muzika beogradske umjetnice Marije odlično opisuje ovaj naš trenutak

0
Stellarcompanion

Kada bi jednom riječju trebalo opisati kako zvuči muzika koja svojom atmosferom i sadržajem ilustrira ovaj naš aktualni Overground trenutak, pojam Stellarcompanion sigurno bi se našao na vrh jezika.

Pseudonim je to kojim se za svoja glazbena izražavanja za DJ pultom koristi ugledna beogradska umjetnica Marija Šević, inače žena s više paralelnih i nadasve uspješnih karijera.

Njezin artistički background, ovaj nemuzički, ima jake referentne točke u institucijama beogradskog ‘Fakulteta primenjenih umetnosti’ i umjetničke škole ‘École Nationale Supérieure des Beaux-Arts’ koju je pohađala u Parizu. Iza nje su brojne izložbe i priznanja, a trenutačno djeluje kroz nezavisni umjetnički prostor U10 u Beogradu.

I da, povremeno snima filmove, odnosno glumi u njima, (Signature Work, 2016. ; Who The Fuck Are You, 2019.).

Encounters (2019.) Ulje na platnu Marije Šerić

Mogli bismo se tim i takvim kreativnim stranama Marijine ličnosti slobodno baviti još desetak pasusa, ali ovdje je ipak tema njezina elektronička, muzička strana, kojom će Stellarcompanion uvelike obogatiti Overground i dati mu onaj šarm koji tako priželjkuje i treba.

A muziku je krajnje bedasto opisivati riječima pa je najbolje uroniti u digitalni svijet i posegnuti klikom za nekim njezinim DJ setom i tako se, na najbolji mogući način, pripremiti za onaj skori trenutak kad ćemo zajedno plesati uz Marijinu muziku u vreloj srpanjskoj noći.

MEET THE OVERGROUND Teniente Castillo, poručnik koji je izdao sve koje volimo

Previous article

MEET THE OVERGROUND Auf Wiedersehen Martinska. Što je party bez gitare i basa!?

Next article

Comments

Comments are closed.