MuzikaNews

Kolovoz u Šibeniku rezerviran je za hip-hop i ljetnu vibru. Dođite nam svi

0
Ilustracija / Ivan Neru by Getty Images

Šibenska underground scena priprema ovoga ljeta još jedan zanimljivi projekt, Hip-Hop festival ‘PREACH THE RIČ’ koji će se 18. i 19. kolovoza održati na Martinskoj uz nastup brojnih izvođača predvođenih jakim imenima – Smoke Mardeljano i Frenkie.

Projekt je produkt uzleta šibenskog Hrama i motiviran je željom da se u Hrvatskoj još više popularizira hip-hop koji će, pod okriljem jezgre lokalne scene i Pozitivnog ritma, svojim prvim izdanjem na Martinskoj doprinijeti još čvršćem povezivanju ljudi sa scene i jačanju tog glazbenog žanra.

Klik za detalje

‘Htjeli bi da festival potakne, inspirira, gradi i stvara te da plod tog rada dovede do stvaranja novih izvođača, novih albuma i novih fanova. Bit će nam drago ako dolaskom na lokaciju, posjetitelj, glazbenik ili zalutali turist bude imao dojam ulaska u poseban svijet u kojem vlada Hip-Hop i ljetna vibra. Ne želimo da ovo bude još jedan klasičan festival za koji publika kupi kartu i samo dođe čuti bend ili Dj-a, nego da dolaskom na Martinsku imaju osjećaj da su došli u ljetni kamp’, najavljuju organizatori.

Osim što će jaka šibenska ekipa već na prvom izdanju u kolovozu zasigurno okupiti ljubitelje žanra, festival će ispraviti i veliku povijesnu nepravdu vezanu uz činjenicu da mnogi velikani regionalne scene, poput već spomenutih Mardeljana i Frenkija, dosad nisu imali prilike nastupiti na ovom srednjedalmatinskom, za dobru muziku svetom i plodnom teritoriju.

Na festivalu ćemo čuti još masu imena kao što su DJ Phat Phillie, TDK, Hram, Pendrek, DJ Odie, Marvel, Sunnyside Rijeka, Groove Playaz, Dirty Hairy, Re:Tro Flava, Bobsi, Shelter Team, DJ D-Raze, Hoporeper, DJ Mengren, Uabua, X Reyo, MF Kong i Vibra.

Ulaznice za PREACH THE RIČ prodaje Entrio po cijeni od 20€ za jedan, te 40€ za oba dana. Od 1. kolovoza cijene rastu na 25€, odnosno 45€, dok će na ulazu cijena jednodnevne ulaznice biti 30€ te 50€ za cijeli festival.

 

Danas počinje Overground Festival na Martinskoj, a ovdje piše sve što trebate znati

Previous article

SHIP u Tunel dovodi DJ-icu godine Antonovu, Francuza B. Lagravea, slovenski duo RotorMotor…

Next article

Comments

Comments are closed.