CoverIzbor urednikaNews

BDSM, mannequin cure, izložba i odlična mjuza dva dana za redom u Tunelu odličan su uvod u hrvatsku premijeru Local Suicide

0
Tunel / Foto: VAB

She J i Stella noćas su razmrdale armaturu Tunela odličnom muzikom koju svi znaju, a nigdje je nema za čuti. Podij je bio krcat. Ljudi su pjevali, plesali i super se zabavljali, a klub preživio prvu veliku ne-elektroničku večer otkako je 2019. godine otvoren.

U ime ‘kućne’ muzike i promocije hrvatske elektronike, zadnjih sat vremena vrtio je PaleolitiK koji je mudrim setom povezao glazbene žanrove s playliste cura i tako novopridošlu publiku malo ‘uvukao’ u đir Tunela.

U sklopu zabave bila je i ‘Zavidana izložba’ koju je postavila Štraca, aka She J, aka Mare, a riječ je o njezinim unikatnim lampama izrađenim od žica, kablova i dijelova kućanskih predmeta svake vrste. Lampe izložene u više prostorija kluba i za dj pultom, izazvale su dosta pozornosti i ljude je zanimalo mogu li se kupiti. Ako se koja nekom svidjela, neka se javi u neki od inboxa RatCata.

Vječno kreativna i puna ideja Stella, morala je na svoj način dati večeri art štih pa je osmislila koreografiju za party i u BDSM ruho odjenula dvije ‘mannequin’ lutke postavljene nad pozornicom Tunela, a svjetlo joj je postavio majstor Bury.

Naravno, cure će vrtiti opet, barem jednom mjesečno.

Noć prije, u petak, klub je pregorio na večeri hrvatske elektronike pa su se vrata tijekom noći više puta zatvarala kako bi na podiju atmosfera bila što optimalnija za ples.

Odlično raspoloženi domaćin Lawrence Klein i njegov splitski kolega po djingu i produkciji, DJ Jock, odsvirali su dva različita, ali međusobno skroz uklopljiva seta, na radost publike koja cijele noći nije pokazivala znakove posustajanja i umora.

‘Kakav prostor, kakva publika. Najradije bih da sam mogao nastaviti svirati još par sati’, kazao je nakon svog prvog posjeta Tunelu DJ Jock. Domaćini su ga prije nastupa odveli na koncert Hrama gdje se zabavio hvaleći šibenske hiphopere.

Njegov domaćin, Lawrence Klein, dvije godine nije nastupao kući i jedva je čekao zasvirati u preuređenom klubu.

‘Napokon svoj na svome. Tunel je majka. Uživao sam u svakom trenutku ove lude noći punog mjeseca’ kazao je nakon nastupa šibenski DJ i producent.

Idući party je već 30. travnja kada je na rasporedu hrvatska premijera Local Suicide.

Taj berlinski duo i par poznat je po svojoj energičnoj fuziji novog vala, šporkog diska, techna, EBM-a, post disca i acid housea s orijentalnim utjecajima što sve zajedno tvori zvuk koji nazivaju ‘technodisco’ i ‘cobra wave’.

Iza zloglasnog naziva Local Suicide je grčko-njemački par Vamparela i Brax Moody, oboje producenti i DJ-i s dugogodišnjim stažem u berlinskom podzemlju gdje su pozornost publike privukli zabavama opaljenim čak i po standardima Berlina, uvjerljivo najluđeg svjetskog centra elektro scene.

Svojim prljavim techno discom i otkačenom pojavom rade super atmosferu po klubovima diljem Europe, a u studiju surađuju s brojnim kolegama kao što su Curses, Theus Mago, Rodion i drugi. Iza njih je more izdanja, a nedavno je pokrenut i njihov vlastiti label Iptamenos Discos.

Nastup u Tunelu njihova je hrvatska premijera čime Šibenik nastavlja dobru staru tradiciju dovođenja novih zanimljivih imena po mjeri svoje rasplesane publike.

Za warm-up je zadužen Needledrop, jedan od pionira hrvatske DJ scene koji će pod tim pseudonimom nastupiti prvi put ikada, tako da 30. travnja u Tunelu imamo čak dvije hrvatske premijere.

Ulaznice (50 kn) su u pretprodaji putem sustava Entrio, a na blagajni kluba prodavat će se po cijeni od 70 kuna.

Glazbeni program aktualne sezone u Tunelu odvija se uz potporu Ministarstva kulture i medija.

Party, izložba i velika zabava u Tunelu: U petak elektronika, u subotu muzika za sve i besplatan upad svima

Previous article

Hrvatska premijera u Tunelu: Stiže nam berlinski duo i par Local Suicide

Next article

Comments

Comments are closed.