CoverEKRANKULTNews

U Šibenik stižu Rifovi revolucije: Metalci u epskom boju kontra zlog terora iz muzičke industrije

0
Rifovi revolucije

Domaća filmska produkcija nakon dugo vremena ima dugometražni glazbeni uradak i to glazbeno-akcijsku komediju ‘Rifovi revolucije’ koju ćemo premijerno gledati 20. travnja u Kući umjetnosti Arsen (21,00).

U službenim materijalima piše da je riječ o ‘pravoj rock’n’roll bajci koja uz muziku donosi i elemente akcije, znanstvene fantastike i svega što pravi žanrovski film mora imati’.

PROMO

Priča se vrti oko heavy metal banda Razor Jeta čiji genijalni gitarist Ray svojom muzikom slušateljima daje natprirodnu fizičku snagu kako bi se mogli suprotstaviti zlom negativcu Dr. Zempu, vlasniku agencije koja ubire muzički porez i terorizira građane (nacija bi bila raj, da je nama jedan Ray op.a).

Ali nije zli doktor vesla sisao pa on i sestra mu Niniva smisle pakleni plan kojim će pokret otpora jednom za svagda poslati u vječna lovišta. Pretvorit će metalski Razor Jet u boy band i tako im uništiti ‘rokenrol modžo’, a sve to puno detaljnije vidjet ćemo u 85 minuta slike i zvuka na premijeri u Arsenu.

Inače, film je dovršen lani, a autor mu je fakultetski profesor i osnivač Trash Film Festivala Jurica Hižak kojem je to već, pazi, sedmi film i prvi cjelovečernji.

Od izvedenog heavy metala, ali i balada, popa i druge muzike iz filma, složili su i soundtrack koji izlazi uskoro, a na tom albumu sudjelovali su brojni vrhunski glazbenici, navodi se u najavi šibenske premijere.

Rifovi revolucije snimani su dulje od tri godine, uglavnom na lokacijama u Varaždinu i okolici, a u filmu nastupa preko stotinu glumaca, mahom naturščika, volontera. Film je prikazan na njujorškom Shockfestu i regionalnim festivalima kao što su ormoški Grossmann film festival, vinkovački DORF-u i beogradski Dok’n’Ritam, a ovog ljeta putuju i na talijanski FilMuzik Arts festival gdje su osvojili glavnu nagradu.

Na IMDB-u uz naslov tog hrvatskog filma stoji ocjena 8,3.

Na šibenskom gledanju bit će autor filma i dio ekipe sa seta, a najavljeno je i druženje s publikom.

Ulaznice su dostupne online i nabaviti ih možete OVDJE. 

 

‘Ako ste se zasitili holivudske hiperprodukcije, i ako tražite osvježenje’ – Jutarnji list.

‘Zbog ideje da se uz rock`n`roll može voditi revolucija, odmah sam se zaljubio u Riffs of Revolution.’ – Zona Filma.

U Tunel dolazi Felver: I ovog proljeća nastupit će all night long

Previous article

Moondance kako bijaše na početku: Pero FullHouse stiže na Subliminal u Tunelu

Next article

Comments

Comments are closed.