CoverMuzikaNews

Moondance kako bijaše na početku: Pero FullHouse stiže na Subliminal u Tunelu

0
Pero FullHouse / Priv. arh

Subliminal večer Santiaga Batacoste u Tunelu bit će u subotu, 18. svibnja, u znaku Moondance Festivala čije će 11. izdanje tu noć u Šibeniku svojim setom dj najaviti njegov tvorac, legendarni Pero FullHouse aka Skeptik.

Jedanaesto izdanje Moondancea održat će se 26. i 27. srpnja na njihovoj standardnoj festivalskoj poziciji srednjovjekovne kule Kamerlengo u Trogiru i na pučini jadranskog plavetnila.

Pero FullHouse / Facebook

Dvodnevna muzička smotra ove godine donosi najbolje od underground techna, kako klasičnog tako i njegova modernog zvuka u kojem će publika uživati u top ambijentu tvrđave, na partyima, after partyima, boat partyima, ali i na dj i produkcijskim radionicama te po prvi put na MEETUP-u.

Novost, koju će s oduševljenjem pozdraviti istinski ljubitelji žanra, je ‘Back 2 Basic’ koncept ovoljetnog izdanja, a odnosi se na duljinu trajanja dj setova na festivalima i standardizaciji redanja izvođača kao da su na Fordovoj tvorničkoj traci. Moondance ide u kontru nemilom trendu i tako najavljuje povratak korijenima, vraćanje na izvorište, na tvorničke postavke, na ono kako bijaše na početku i kako je On (God is DJ) zamislio da bude vazda i u vijeke vjekova.

Posvećeni toj izvornoj ideji fluidne interakcije DJa i publike, te zajedništvu na plesnom podiju, festival najavljuje u Kuli Kamerlengo dva odvojena projekta, ROAD! i Moondance SPECIAL! koji su, kako kažu, glazbeno različiti, a opet tako bliski. Pirate Boat je odavno postao nezaobilazni dio Moondancea, kao i dj/produkcijske radionice, a MEETUP! je zapravo panel program za promotore i izvođače. I naravno, na kraju ide after.

30 godina na sceni . Pero i mladi S. Širinić

Do informacija lako dođete na festivalskom webu i ostalim digitalnim info punktovima, a ulaznice prodaje Entrio.

Tvorničke postavke Batacostina Subliminala već su postavljene na ‘basic’ pa ni 18. svibnja neće biti redaljki za dj pultom već će domaćin, nakon warm upa, prepustiti poziciju gostu koji nakon mnoštva ‘pegula’ datuma i odgoda napokon nastupa u Tunelu.

U Šibenik stižu Rifovi revolucije: Metalci u epskom boju kontra zlog terora iz muzičke industrije

Previous article

SHIP otkrio prve izvođače za Šibenik odabrane između preko tisuću prijava iz cijeloga svijeta

Next article

Comments

Comments are closed.