KULTMuzikaNews

Superval turneja mladih bendova starta u Šibeniku: Na koncertu u Azimutu svira i naš Freston

0
Adventura / Photo: Marijeta Jolić

Aracataca, Gradske Bitange, Smrdljivi Martini i Freston imena su srednjoškolskih bendova koji će u petak, 10. ožujka, zasvirati u klubu Azimut na prvom koncertu prve turneje zagrebačkog Superval Festivala, priopćili su suorganizatori iz šibenske Tvrđave kulture.

Projekt Superval osmišljen je s ciljem da mladi hrvatski glazbenici dobiju priliku izvesti svoju muziku u profesionalnim uvjetima, a ovo mu je već četvrto izdanje. Glavni dio festivala, na koji se prijavila čak 51 mlada grupa, događat će se 16. i 17. lipnja u zagrebačkom Vintage Industrial Baru gdje će nastupiti 30 odabranih, među kojima i šibenski Freston.

Freston na Adventuri / Photo: Marijeta Jolić

Oni su nastupili ove zime na Adventuri u Perivoju Roberta Visianija na koncertu ‘Hajzskul džuboks’, a sada će u sklopu prve Superval turneje po Hrvatskoj nastupiti u Azimutu.

Uz dva već potvrđena kvalitetna autorska benda, koji su na Supervalu dokazali da im nastupi pred 500 i više ljudi nisu problem, u svakom od gradova domaćina turneje nastupit će i neko lokalno ime.

‘Glazbenicima ćemo tako omogućiti da prvi put osjete kako izgledaju zajedničke turneje po hrvatskim gradovima, a istovremeno moći će svoja iskustva sa Supervala prenijeti nekim novim, budućim akterima ovog festivala i domaće glazbene scene’, kažu organizatori Superval turneje koja starta 10. ožujka u Šibeniku.

Klikni na sliku za detalje o turneji

Uz spomenute bendove, u Azimutu će zasvirati i lokalne snage Aracataca i Freston, sve počinje u 20 sati tribinom ‘Ostaje li svijet stvarno na mladima’ na kojoj će sudjelovati Domagoj Ivić (Gradske Bitange, Valpovo), Lovro Urlić (Smrdljivi Martini, Zagreb), Ivan Stošić (Freston, Šibenik), Tara Šolić (Aracataca, Šibenik), Zoran Erak (Tvrđava kulture Šibenik), Mate Škugor (Superval) i Ana Bajo (Superval), uz moderiranje šibenske aktivistkinje i pedagogice Maje Šintić iz Šibenske udruge mladih (ŠUM) i Kolektiva4B.

Iz Tvrđave kulture podsjećaju kako je njihova Adventura osmislila ‘Hajzskul džuboks’ kako bi dali priliku mladim bendovima da se uključe u zajednicu i kreativno izraze kroz glazbu, što je ekipa Frestona super iskoristila odsviravši super koncert na kojem su rasplesali publiku.

Usput su povezali Superval sa Šibenikom, odnosno klubom Azimut i Tvrđavom kulture koji su i službeno partneri turneje.

Grad Šibenik opet snažno financijski podržao Tunel, a država mu dodijelila sitniš. Zapela je na Woodstocku

Previous article

Carnero i Petar Dundov nastupaju u startu dvodnevnog uskršnjeg vikenda u Tunelu

Next article

Comments

Comments are closed.