CoverMuzikaNewsTunel

Stipe Širinić u subotu je NeedleDrop: ‘Šibenik postavlja standarde klupske kulture. U Tunelu je kao u Berlinu i Londonu’

0
NeedleDrop / RatCat

Berlinski duo Local Suicide godinama je na vrhu popisa izvođača koje kreatori glazbenog programa Tunela žele dovesti u klub, a to što prvi put nastupaju u Hrvatskoj je dodatni bonus za publiku koja kući ima priliku plesati na muziku najboljih svjetskih klubova.

No, ovo TOP berlinsko ime nije jedina ekskluziva i premijera ove subote u Tunelu gdje će se iste noći predstaviti i NeedleDrop, iskusni DJ, jedan od pionira domaće scene elektroničke glazbe i sjajan glazbeni selektor.

‘U Tunelu se razvila scena koja se savršeno uklapa u moju viziju elektronske klupske glazbe, onako kako ja to želim i vidim pa je bilo neminovno da će se roditi NeedleDrop. Ime je ‘naletilo’, došlo je spontano. Bilo je neko društvo, pričalo se o muzici, gramofonima i netko je spomenuo taj pojam. Odmah mi je zazvonilo u glavi, uzeo sam ga i odlučio koristiti za svoje noći u Tunelu’, priča NeedleDrop.

Naravno, iza tog umjetničkog imena je Stipe Jazzy Širinić koji od prošlog ljeta oduševljava publiku svojim ‘novim’ zvukom, trakama Damon Jeea, Tronik Youtha, Rigopolara i sličnih majstora produkcije.

NeedleDrop / RatCat

‘Osim Azimuta, u kojem godinama rezidentiram, a koji ipak njeguje neki drugi đir glazbe, u Šibeniku realno nije bilo kluba kakav je Tunel, čak ni u doba Garaže koja je opet bila nešto drugo. Zvuk koji slušamo u Tunelu teško da ćete čuti i u Zagrebu, gdje ima nekih sličnih priča, ali ne i kontinuiteta kakav ima Tunel, sa svojim undergroundom u najboljem smislu tog pojma’, govori legenda scene Širinić.

Za subotu je spreman kao puška.

‘Imam gomilu muzike, pitanje je samo gdje će me odvesti, kamo ću se zaputiti, ali što god bude bit će nam svima samo tako. A na naše goste ne treba trošiti puno riječi. Theus Mago, Correspondant zvuk, Terr, Jennifer Cardini, Local Suicide, to je ta čvrsta berlinska scena, a činjenica da mnogi od njih u Hrvatskoj nastupaju samo u Tunelu daje našoj sceni i klubu jednu posebnu, dodatnu težinu. Sretan sam što naša publika može među prvima u zemlji čuti taj zvuk, na svom podiju plesati na najaktualniju muziku, kad i publika Berlina i Londona. Šibenik je uvijek bio predvodnik, grad koji postavlja standarde u klupskoj kulturi. tako je to oduvijek, još od vremena grupe Mi’, zadovoljan je NeedleDrop koji starta u subotu u 23,00 i dijeli pult s Local Suicide na jednom od najiščekivanijih plesova u Tunelu ikada.

Ulaznice u pretprodaji nabaviti možete putem servisa Entrio (50 kn) ili na blagajni kluba u subotu navečer.

Taxi dijele publika i DJ-i: Od ove subote ‘happy hour’ za najpovoljniji prijevoz do Tunela

Previous article

Ove subote u Tunelu Beepolar i Sergej Snooze, a nešto prije i izložba slika i zvuka by Flores

Next article

Comments

Comments are closed.