MuzikaNews

SHIP u Šibeniku: Želiš nastupati na najjačem glazbenom događaju godine? Prijavi se ovdje!

0
SHIP cover

Nedavno osnovani ‘Ured za izvoz glazbe Hrvatska’ (We Move Music Croatia) objavio je poziv glazbenicima koji žele nastupiti na konferenciji i showcase festivalu Ship sredinom rujna u Šibeniku.

Pozornice prvog izdanja showcase festivala SHIP sjajna su prilika glazbenicima svih žanrova da se njihova glazba daleko čuje, poručuju iz ‘ureda’.

Tijekom nekoliko dana održavanja konferencija i muzičkog festivalskog programa, Šibenik će na SHIP-u ugostiti brojne profesionalce iz glazbene industrije, predstavnike klubova, festivala, medija i druge aktere scene koji mogu biti ‘odskočna daska’ u razvoju novih izvođača koji se prijave na ovaj poziv.

Pozvani su i domaći i strani muzičari, oni ozbiljni koji imaju ambiciju za napredovanjem na internacionalnoj sceni, a rok za prijave je 30. travnja ove godine nakon čega će SHIP objaviti tko će kraj ljeta dočekati u Šibeniku. Špica je na jednoj od najljepših hrvatskih ljetnih pozornica, na Tvrđavi sv. Mihovila, ali to neće biti jedini stage jedne od najvećih glazbenih smotri koje su ikad održane u Šibeniku.

Tvrđava sv. Mihovila

Bit će dosta koncerata, zabave i partya, ali organizatori posebno ističu važnost bogatog konferencijskog programa kroz koji će se sudionici povezati, iz prve ruke moći doznati kako funkcionira glazbena industrija, kako djeluje tržište i što su prednosti i mane cijelog tog (show) biznisa. Ukratko, od 14. do 17. rujna u Šibeniku ćemo doznati sve bitno o muzičkoj sceni, trendovima, lineupu najvećih svjetskih pozornica i samo tako se zabaviti.

Cilj SHIP-a je, navode organizatori, prezentirati domaću glazbenu scenu svijetu i svijet upoznati s top lokacijom za održavanje festivala, a svoju organizaciju ojačati da bude jaka platforma za umrežavanje, po uzoru na brojne showcase festivale na našem kontinentu i cijeloj ‘plavoj baloti’ na kojoj muziciramo u svemiru.

Konferenciju SHIP organizira Ured za izvoz glazbe Hrvatska (HUZIP, HGU, HUIG, HUOKU) u suradnji s Javnom ustanovom u kulturi Tvrđava kulture Šibenik, a konferenciju podržavaju Ministarstvo kulture i medija RH i Hrvatska Turistička Zajednica.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Birds i Ivna Ji prije Tunela objavile muziku za londonski Netil Radio. Uživajte u setu

Previous article

Tunel kao galerija: Marijana T. predstavila publici svoje atraktivne lampe by Štraca

Next article

Comments

Comments are closed.