MuzikaNewsPrologue

Premeditated Subversion No.3 Ovoga mjeseca slušamo južnoafrički industrial techno by D3stortion

0
D3stortion / Ilustracija RatCat

Treća epizoda muzičke serije ‘Premeditated Subversion’ na Soundcloud kanalu RatCat pripada južnoafričkom DJ-u i producentu Leu Tambourineu koji na sceni djeluje pod imenom D3stortion.

‘Volim muziku jer me usrećuje i povezuje me s drugim ljudima koji je vole, a posebno sam sretan kada synthevima i ritmom mogu usrećiti druge i ispuniti im srca’, kaže ‘Distorzija’.

U muziku se upustio prije petnaestak godina na rodnoj afričkoj grudi gdje je na vinilu vrtio tvrđe house i trance žanrove, a danas živi u Engleskoj i okupiran je technom. Tim zvukom zavele su ga, priznaje, Charlotte De Witte i Amelie Lens, a kako je stremio još tvrđem soundu prešaltao se na visoko oktanski techno industrial.

Zanimljivo, između vremena kada je živio doma u Africi, gdje su trance i house bili njegov beat, i ovog sadašnjeg na otoku, bio se ostavio muzike. Prosvjetljenje mu se dogodilo tijekom pandemije i od tada se veže uz techno pojmove kao što su Rebekah, Perc Trax, Kara Trax, WANTON, D.N.P, WNDRLST, Vishscale, 1X1X, GUS, BSLS i mnogi drugi.

‘Jako sam sretan što sam se vratio glazbi i to ne bilo kojoj glazbi jer techno je puno više od muzike. Techno je kultura’, zaključuje.

A kako zvuči techno koji ga je okupirao poslušajte u novom izdanju serije ‘Premeditated Subversion’ na našem Soundcloud kanalu.

Tamo je i prethodni DJ set koji je za ‘dvojku’ snimila glazbenica iz Madrida koja na londonskoj sceni djeluje pod umjetničkim imenom Lau.tastic, a na kanalu je i jedinica našeg Ante Gulina (Pluskvamperfekt) koji ujedno i uređuje rubriku birajući muziku i DJ-e za miskeve jednom na mjesec.

Klikni za muziku!

Carnero i Petar Dundov nastupaju u startu dvodnevnog uskršnjeg vikenda u Tunelu

Previous article

Za vikend opet svašta: Rođendanski tulumi Oksida i Azimuta plus čudna Muzika

Next article

Comments

Comments are closed.