KULTNewsTunel

Ove subote u Tunelu izložba Marijane T. ‘Elektronika nije smeće’ pa ples sa Birds (UK) i Ivnom Ji

0
Izložba by Štraca / Ilustracija

U Tunelu će ove subote, 04. ožujka, biti otvorena izložba Marijane T. ‘Elektronika nije smeće’ koju ta Šibenčanka postavlja pod umjetničkim imenom Štraca.

Od dijelova pokvarenih električnih uređaja, električarskog otpada ili elektronike kojoj je prošao rok trajanja, Štraca izrađuje atraktivne ukrase i lampe koji već godinama ispunjavaju njezin životni prostor kao i kućanstva njezinih poznanika i prijatelja.

Stari prekidač, žica, čip ili neki deseti dio pokvarenog uređaja iz svakodnevne upotrebe u kućanstvu koji bi gotovo svatko od nas bacio u smeće, njoj je inspiracija za potencijalno umjetničko djelo.

‘U današnjem, potrošačkom društvu, proizvodnja je masovna, a zahvaljujući brzom razvoju tehnologije tržište svakodnevno izbacuje nove i naprednije uređaje. Kupujemo, bacamo, pa kupujemo novo i tako se u začaranom krugu sve više zatrpavamo smećem’, kaže šibenska umjetnica.

Retro unikat by Štraca

Njezine lampe, napravljene od ‘štraca’ starih uređaja, dijelova, željezarije i sličnog, djelić su onoga što je bilo namijenjeno da završi u smeću, ali je dobilo novu svrhu.

‘Uživam u stvaranju i činjenici da svojim radom barem malo usporavam ovo suludo zatrpavanje smećem. Dođite u Tunel, bit će mi drago ako se i vam svide moji radovi’, poziva umjetnica.

Lampa by Štraca

A kako izgleda finalni produkt njezina kreativnog djelovanja u procesu reciklaže ‘električnog smeća’, doznat ćete u subote od 21 sat uz slobodan ulaz za sve.

Glazbeni klupski program, uz gostovanje londonske glazbenice Birds i hrvatske DJ-ice i producentice Ivne Ji, u Tunelu je na rasporedu od 23,00 sati.

S jednostavnim naumom da nas zabavi i nahrani dobrom muzikom u Tunel dolazi Felver

Previous article

Novi festival elektroničke glazbe ‘Rave Island’ održat će se na Martinskoj ovoga ljeta

Next article

Comments

Comments are closed.