CoverMuzikaNews

My Baby, get blind tickets right now! Tko preživi 10. Regius stvarno je kralj(ica)

0
Regius Festival

S velikim zadovoljstvom RatCat se priključuje desetom i posljednjem izdanju Regius Festivala koji će se održati na Martinskoj 12. i 13. srpnja kao jubilarna završnica jednog odličnog šibenskog projekta koji je tijekom više od desetljeća postojanja oblikovao lokalnu scenu i značajno djelovao na razvoj klupske i alternativne kulture grada.

Klikni za upad i miruj do starta!

Regius priča krenula je ludim entuzijazmom 2011. godine na Jadriji i u narednom razdoblju prerasla u prepoznatljiv glazbeni brend Šibenika koji je od početka rušio predrasude glazbenih žanrova i brisao granice između alternativne i popularne kulture. Nit vodilja je uvijek bila kvalitetna autorska glazba, a izvođači su u većini slučajeva upravo na Regiusu imali svoje premijerne šibenske nastupe. Od svjetski poznate nizozemske koncertne atrakcije My Baby pa do nepoznatih demo bendova, kroz Regius je od 2011. godine prošlo preko stotinu izvođača.

Ovog ljeta organizatori pripremaju svojevrsni hommage Regiusu i rade veliku rock i dj feštu za kraj.

– Volimo kazati da je Regius svoju ulogu odradio. Pokrenuo je trend glazbenih festivala u Šibeniku i zaslužan je što je brdo bendova nastupalo u Šibeniku i što je puno publike čulo po prvi put svoje omiljene bendove uživo. Šibenik danas ima sjajni glazbenu i kulturnu scenu, i ponosni smo što je i Regius bio jedan od kotačića tog bogatog kreativnog šibenskog života. Za zadnji Regius planiramo okupiti drage prijateljske bendove, umjetnike i DJ-eve te zatvoriti Regius jednom velikom feštom za pamćenje – priopćili su danas organizatori.

Osim dvodnevnog glazbenog programa na dvije pozornice, oni najavljuju i bogat popratni dnevni program u vidu radionica yoge, žongliranja, slacklinea i šah turnira. Uz to, organiziran je i besplatan trodnevni kamp za sve posjetitelje u gustoj borovoj šumi Martinske, koja skriva neotkrivene plaže s pogledom na staru gradsku jezgru Šibenika.

Od danas su u prodaji i prve festivalske Blind ulaznice, dostupne na webu festivala gdje će publika pronaći i bogatu arhivsku građu s dosadašnjih izdanja.

Podsjetimo, zadnje festivalsko izdanje Regiusa održalo se 2019. godine, a od  2020. brend Regiusa prisutan je kroz projekte Regius Mini Break i Powered by Regius.

Iza projekta je šibenska organizacija PARK koja je u proteklih 13 godina svog djelovanja odradila i cijeli niz drugih fantastičnih projekata kojima je značajno obogaćena šibenska i hrvatska glazbena i kulturna scena.

Program desetog Regiusa uveselit će vas sigurno i bit će to odličan zabavni vikend za sve ljude dobre volje, uz obilje sjajne glazbe. O svemu tome izvijestit ćemo vas uskoro, a ljubiteljima elektroničke glazbe samo ćemo poručiti – pokupite ‘blind’ karte sebi i ekipi i spremite se za maratonski ples!

Local Suicide u Tunelu all night long: Dođite na svjetsku premijeru novog albuma Dine Summer

Previous article

Bakula i PaleolitiK otvaraju Barbarellu: Izbornik je Dobar House, za pultom i Radio Slave

Next article

Comments

Comments are closed.