NewsOverground

MEET THE OVERGROUND: Local Suicide, spoj grčke vatre i njemačke preciznosti

0
Local Suicide

Local Suicide nastao je tamo negdje 2008. kad je ambiciozna grčka odvjetnica Vamparela (Dina) u Berlinu ‘skuvala’ munchenskog producenta Brax Moodya (Max).

‘Bilo je to u Berlinu, nešto nakon što je Max kao DJ i radijski producent djelovao u Münchenu. Upoznala sam ga u vrijeme kad je išao u glazbenu poslovnu školu, na jednoj zabavi nakon DJ natjecanja na kojem sam pobijedila’, priča danas Dina o tim prvim danima ‘Lokalaca’, kad je sudbina odlučila iskušati kako zvuči mix grčke (solunske) vatre i njemačke staložene preciznosti.

Zahvaljujući svom prepoznatljivom zvuku, koji su nazivali ‘technodisco’, brzo su se uspinjali na berlinskoj sceni i bili poznati po opaljenim zabavama, čak i po kriterijima elektroničke prijestolnice Njemačke i svijeta. Odličnim raspoloženjem na zabavama i odmjerenim kombiniranjem vlastite selekcije techna, EBM-a, new wavea i ‘šporkih’ varijacija disca, odnosno post disca, unosili su neki novi film u elektroniku izmorenu ‘Flogging a dead horse’ houseom i technom i do danas postali puno više od DJ kolektiva, odnosno bračnog para.

Beatport ih je još onda proglasio jednom od ključnih figura u razvoju dark disco scene, a danas je iza njih i label Iptamenos Discos, agencija Eclectica, nastupi po klubovima diljem svijeta, suradnje sa gotovo svima bitnima artistima u tom žanru globalne scene, gomila produkcije, remixa, hvaljeni album ‘Eros Anikate’, a od lani imaju i live bend projekt Dina Summer.

U Hrvatskoj su prvi put nastupali u proljeće 2022. godine i do kraja godine vratili se još dvaput. Domaću publiku osvojili su u šibenskom Tunelu i u Mastersu, a ovoga ljeta vraćaju se u Šibenik kako bi nastupili na Overground festivalu na Martinskoj.

Službenu biografiju Local Suicide naći ćete na stranicama Resident Advisora, odnosno na ovom linku.

Banner vas vozi na Iptamenos Discos, stranicu njihova labela na Beatportu gdje ćete pronaći gomilu dobre muzike, među ostalim i njihov debut album Eros Anikate, Adonis & Aphrodite i druge remixe proizašle iz materijala s te ploče itd.

Kada je o suradnjama riječ, teško je naći bitno ime sa scene s kojim nisu nešto mutili i radili, od majstora koji djeluju s one strane oceana kao što je Theus Mago do nama bliskih Modular Project, Jennifer Touch, Birds, Curses  odnosno hrvatskog producenta Time to Sleep.

Local Suicide & Curses / PHOTO: Ocimagazine

Bogati popis Iptamenos Discos muzike valja istražiti i na Sound Cloud kanalu labela, posebno stoga što tamošnji algoritmi još uvijek voze ‘pametno’ i za razliku od, recimo kenjkavog YouTubea, odvest će vas do puno slične, odlične muzike.

Krenuti možete od najfriškije robe u njihovom izlogu, remixa kojeg je frajerčina Italo Brutalo napravio za stvar ‘Wunderbar’ s albuma Dionisove čukun-čukun-unuke Dine Summer.

 

Local Suicide pratiti možete i na svim digitalnim platformama i po društvenim mrežama poput Facebooka gdje je i kontakt za bookirati ih ako ubodete koji slobodan datum.

U Hrvatskoj su brzo, već sredinom srpnja, zajedno s petnaestak kolega i prijatelja DJ-a na Overground festivalu na Martinskoj.

Nipošto ne propustite muzički show to dvoje svemiraca koji će rasplesati sve u vama.

Local Suicide / Photo: Max Brudi

Završnom zabavom zimske sezone u Tunelu započinje slatko iščekivanje ljetnih radosti

Previous article

Moderna i Theus Mago dižu na Duro novi EP ‘Give Chance a Trance’

Next article

Comments

Comments are closed.