NewsPrologue

Marko Felinger, sinonim za kvalitetu osječke scene, spremio set od aktualnih dragulja svoje kolekcije

0

Marko Felinger definitivni je sinonim za kvalitetu osječke scene elektronske glazbe.

Na sceni je još od 2003., što kao izvođač, tako i kao organizator nezaboravnih evenata. Jedan od njegovih najvećih projekata je ‘O2 Underground’ rezidencija u legendarnom klubu Oxygene u rodnom Osijeku, koja je tada (2012.) odigrala značajnu ulogu oživljavanja slabe lokalne scene.

U više od 15 godina kao DJ, nastupao je diljem cijele svoje zemlje ali i u Sloveniji, Srbiji, Bosni i Hercegovini, uz brojna respektirana imena svjetske i regionalne elektronske scene.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marko Felinger (@markofelinger)

Od novijih projekata svakako treba istaknuti ‘Underwater’ serijal, koji je uspješno plovio splitskom scenom tri pune sezone uz mnoge premijerne nastupe u Splitu. Krajem 2020. pokreće podcast ‘SessionX’ – selekciju koja nastoji izdvojiti aktualne favorite melodičnog techno zvuka.

Marko je strastveni kolekcionar gramofonskih ploča i ovisnik o glazbi, opsjednut pronalaskom skrivenih dragulja iz glazbenih kataloga. Njegov zaštitni znak je definitivno jedinstvena kombinacija deep progressive zvuka i techna, često usklađenih s mračnim i mističnim melodijama.

Neke od tih blaga složio je i u set za novu epizodu Prologue podcasta. Poslušajte!

Čudnovati intervju: Umjetnik Dalibor Barić večeras pleše Sporky Disco, za emisiju napravio art minijaturu

Previous article

Nova doza Čudne Muzike: Cubre predstavlja najbolje od podzemnog housea i disca

Next article

Comments

Comments are closed.