NewsSporky Disco

Čudnovati intervju: Umjetnik Dalibor Barić večeras pleše Sporky Disco, za emisiju napravio art minijaturu

0
FOTO: Slučajna raskoš prozirnog vodenog rebusa / screenshot

Multimedijalni umjetnik Dalibor Barić, čiji je eksperimentalni animirani film ‘Slučajna raskoš prozirnog vodenog rebusa’ posljednjih mjeseci glavna vijest na hrvatskoj kulturnoj sceni, obradio je i u svom stilu montirao video intervju koji je s njim za emitiranje ove nedjelje u magazinu Sporky Disco napravila novinarka Tena Šarčević.

FOTO: Slučajna raskoš prozirnog vodenog rebusa / screenshot

Ta jedinstvena artistička minijatura autora čiji posljednji film hvale kritičari diljem svijeta emitirat će se večeras u 21 sat kao Facebook i YouTube premijera na RatCatovim kanalima.

Istovremeno, Barićev ‘special’ prikazivat će se i na desetak drugih Facebook stranica partnerskih organizacija i medija koji podupiru šibensku alternativnu kulturnu scenu.

Dalibor Barić rodom je iz šibenskog kraja, iz Pirovca, a zadnja dva desetljeća živi i radi u Zagrebu. Iznimno je plodan autor iza kojeg je bezbroj projekata, eksperimentalnih, animiranih, kratkometražnih i drugih filmova, video spotova, marketinških kampanja, stripova, crteža, kolaža i multimedije svake vrste. Veliki je ljubitelj glazbe koju i sam producira pa je na ‘Slučajnoj raskoši prozirnog vodenog rebusa’ osim režije, snimanja, montaže i svega ostalog potrebnog da se napravi film – u cijelosti potpisao i svu glazbu.

Kako je klinac iz malog dalmatinskog mista, koji je u osnovnoj školi crtao stripove, a u pubertetu svirao u post punk bendu postao internacionalno poznato ime koje hvale veliki mediji poput Varietya dok mu film konkurira za Oscara, gledatelji će iz prve ruke doznati upravo večeras.

Sletio novi Prologue: Poslušajte mix producenta čije trake obožavaju Artbat i Solomun

Previous article

Marko Felinger, sinonim za kvalitetu osječke scene, spremio set od aktualnih dragulja svoje kolekcije

Next article

Comments

Comments are closed.