CoverEKRANNews

Kulturni vrtuljak: 2N kod M ‘Muzika nije muzika ako ti zbog nje glava ne radi livo-desno, gori-doli’

0
Kulturni vrtuljak / YouTube screenshot

Šibenski muzičari i muzikoljupci Nino Rak i Nikola (Nikolica) Balvan gostovali su u ‘Kulturnom vrtuljku’, popularnoj emisiji koju na lokalnoj Televiziji Šibenik uređuje i vodi Maja Laurić.

Povod za show bio je njihov projekt 33/45, glazbeni program začet u klubu Azimut gdje zadnjih desetak godina puštaju muziku isključivo s gramofona.

Nino je već dugo dio šibenske glazbene scene, cinici bi rekli još od vremena Petra Krešimira IV, a sredstvo njegova glazbena izražavanja je bas gitara kojom je ostavio traga u nekoliko bendova. Nikolica mu je blizak po stažu, doduše ne kao instrumentalist i član bendova, već kao onaj s druge strane stakla gdje je za radijskim miks pultom godinama uređivao muziku i producirao. Danas miksa za video pultom, odnosno klika.

Pogledajte video u nastavku i doznajte što je sve Maja doznala od šibenskih muzičara, zašto Nikola misli da umjetnički tipovi trebaju biti ‘malo puknuti’ i čujte kako Nino citira velikog muzičara i filozofa Ivicu Crvelina – Crva koji je rekao ‘da muzika nije muzika ako ti zbog nje glava ne radi livo – desno, gori – doli…’.

Dolazi Mr. Jee: U zoru globalne eksplozije ‘Power to the people’ zvuka niknula je dalmatinska klica mračnoga disca

Previous article

BIG SEE nagrada AFG-u za bus toteme: Kako od ‘glupog’ stupa napraviti pitu (sa 7.000 godina starom teksturom)

Next article

Comments

Comments are closed.