CoverNewsTunel

Ide najluđa sezona Tunela: Top DJ gostovanja, Halloween, RatCat5, Badnjak i novogodišnji after

0
Mufti u Tunelu / RatCat

Četrdeset dana ostalo je do početka zimske plesne sezone koja u Tunelu starta prvoga dana listopada gostovanjem jednog od najplodnijih autora i remixera ‘šporke’ elektroničke muzike koji će hrvatskoj publici u Šibeniku prezentirati svoje viđenje mračnoga, do zla boga plesnog diska.

S njim za pultom bit će PaleolitiK i NeedleDrop koji godinama izvode muziku dragoga gosta.

NeedleDrop & PaleolitiK

Sezona će se nastaviti održavanjem klupskih programa otprilike dvaput mjesečno, a osim inozemnih DJ gostovanja s domaćom potporom i nastupa rezidenata kluba, u Tunelu će biti i #MuzikaZaSve. She J & Stella gotovo su preko noći svojim novim programom osvojile srca plesača i jedva čekaju nastaviti, odsad u stalnom terminu svaki mjesec.

Nakon dvogodišnje pauze u Tunel se vraća Halloween, a kako ‘mrtvi dan’ pada u utorak, produženi vikend vjerojatno će se iskoristiti i za bonus ples u subotu. U ovom trenutku razgovara se s nekoliko DJa koje valja uklopiti u taj i par drugih datuma do ljeta.

She J & Stella

Početkom prosinca tradicionalno se slavi obljetnica održavanja prvog partya pod RatCat logom. U ‘roadhouse’ baru na šibenskoj periferiji, par desetaka ljudi okupilo se te noći 2017. godine na allnighteru Lawrence Kleina kako bi, poput kakvih urotnika, slušali muziku koja nije prolazila unutar zidina grada. Prvih pet, proslavit će se u subotu, 10. prosinca, uz Lovrinog gosta za pet, a sve je to samo uvertira u najjači plesni prosinac ikada. Naime, Badnjak ove godine pada u subotu, a vrhunac svega bit će će tradicionalni novogodišnji after koji, na nekoliko pozornica, starta sat-dva nakon dočeka Nove godine u centru Šibenika.

Lawrence Klein / VAB

Paralelno sa zabavom i klupskim programom nastavljaju se i svi drugi programi Tunela, kao i procedura rješavanja imovinsko-pravnih odnosa s državom. Grad Šibenik očekuje da će sve biti gotovo do proljeća, a najavili su i da će u Proračunu grada za 2023. godinu rezervirati prva ozbiljnija sredstva za program revitalizacije Tunela kao budućeg Centra klupske i alternativne kulture.

Pročelnik Petar Mišura i Rob Birch u Tunelu / Facebook

Ovom prilikom pozivamo umjetnike, kreativce i druge vrijedne ljude željne rada i stvaranja da se uključe u programe Tunela, prijave svoje izložbe, poeziju, teatar, strip, što god rade, a nemaju prostor u kojem bi stvarali i svoj rad prezentirali drugima. Dobrodošli, mail je info@ratcat.hr

Tunel / VAB

Za vikend je Blast Fest: Ovdje je sve što trebate znati o zadnjem festivalu na Martinskoj ovoga ljeta

Previous article

Šibenik je električne gitare otkrio kad i Rolling Stonesi, prvi je uveo električnu rasvjetu i razvio elektroničku scenu

Next article

Comments

Comments are closed.