CoverMuzikaNews

Hrvatska dobila ured muzike za izvoz s online izlogom onoga (bitnoga) što svijetu nudi

0
Hrvatska Elektronika / RatCat

U bespućima digitalne zbiljnosti zaživio je danas hrvatski ‘Music Export Office’, online sustav namijenjen distribuciji domaće glazbe u inozemstvu i umrežavanju hrvatske scene s globalnom kako bi se najbolje iz ponude predstavilo na festivalima i drugdje.

Projekt je zaživio kao neprofitna udruga ‘We Move Music Croatia’ koju su osnovali Hrvatska glazbena unija (HGU), Hrvatska udruga za zaštitu autorskih prava (HUZIP), Hrvatska udruga orkestralnih i komornih glazbenika (HUOKU) i Hrvatska udruga istaknutih glazbenika (HUIG), a njome upravljaju Dražen Baljak, Mirko Burazer, Davor Drezga, Ante Zvonimir Stamać i Frane Tomašić.

Kako su danas priopćili, cilj im je globalno pozicionirati domaće artiste, posebno sve one mlade i nedovoljno zastupljene kreatore i izvođače originalne muzike koji su se posvetili radu na međunarodnim karijerama. Žele podržati sve koji su dokazali da se u njih isplati ulagati, bez obzira na žanr. Važno je samo da je za dobrobiti umjetnika i glazbene zajednice.

We Move Music / screenshot

Podržati ih namjeravaju financijski i promotivno, a kroz svoj online sustav osigurat će informacije i bazu podataka o svemu vrijednom spomena na sceni, bilo da je riječ o izvođačima, klubovima, festivalima ili drugim informacijama bitnima domaćoj i inozemnoj profesionalnoj publici. Potporu najavljuju i kroz edukacije, pravnu pomoć i različite promotivne akcije na webu, društvenim mrežama, putem newslettera i PR svake vrste.

Kako sve to izgleda vidjeti možete na njihovom webu koji tek treba ‘apdejtati’ gomilom informacija pa ekipa koja stoji iza ovog ambicioznog projekta poziva izvođače da pošalju svoj press (na engleskom) i sve druge zainteresirane da ih kontaktiraju na hello@wemovemusic.hr.

Poslušajte ‘Mad Hatter’, peti singl idućeg albuma Fikcio Mongera

Previous article

Minimalizam, kontrast i simetrija kao clubbing filozofija: Novo ruho Tunela za subotnje otvorenje

Next article

Comments

Comments are closed.