Izbor urednikaMuzikaNewsTunel

Minimalizam, kontrast i simetrija kao clubbing filozofija: Novo ruho Tunela za subotnje otvorenje

0
Tunel / RatCat

U tijeku su završne pripreme Tunela za veliko otvaranje u subotu (Damon Jee, NeedleDrop & PaleolitiK) i početak nove klupske sezone koju, kao i uvijek do sada, prati novi izgled interijera.

Minimalizam, kontrast i simetrija bile su ove godine glavne odrednice u osmišljavanju uređenja šibenskog prostora za ples, posebno prostorija i hodnika između ulaza i one vruće zone na podiju ispred DJ-a.

Galerija Tunel

U uređenju Tunela najveći je izazov kako (i čime?) ispuniti tako veliki prostor s minimalnim financijskim sredstvima kakvim neprofitne kulturne udruge obično raspolažu, a da finalni porodukt bude smislen i na kraju balade predstavlja koliko – toliko smislenu cjelinu. U tom smislu šibenski je Tunel rupa bez dna jer je ogroman, izuzetno skup za održavanje, a kako je ukopan pod zemljom nemoguće ga je prekrajati i bolje iskoristiti.

Tunel: Vizuali zimske sezone 2022.

Nakon što je vojska napustila golemi podzemni kompleks tunela i prostorija koje ni u snu nisu građene za kreativno izražavanje, plesnu publiku i slične pacifističke ludosti, prvo je bilo nužno redefinirati unutrašnjost i učiniti interijer funkcionalnim na način da služi novoj svrsi, zadovoljavajući sve sigurnosne aspekte i propise kako bi unutra uopće bilo moguće raditi programe s publikom. A kada krenu programi, zasviraju super DJ-i s kojima dođe i publika, treba urediti sive zidove i dati prostoru malo ljepote, topline  i neki vizualni smisao. Mic po mic, dasku po dasku, litru po litru skupe piture; iz sezone u sezonu, zimi, ljeti, u pandemiji i recesiji…

Tunel je najgora rupa bez dna i mašina za uništavanje novaca i slobodnog vremena, ali sve se to zaboravi na krcatom podiju uz super muziku kakva nas čeka i ove subote u klubu ljepšem nego ikada.

Od ulaza do DJ pulta, posjetitelji će u novoj sezoni prolaziti kroz ‘špalir’  pravokutnih izložaka koji su strogo simetrično, poput galerijskih slika u nizu, postavljeni na zidove hodnika i većih prostorija koje spajaju. U užim prostorima kluba koncentrirani su gušće, a u većim drukčije raspoređeni kako bi istakli prirodnu simetriju tunela. Nakon pravog malog bogatstva utrošenog na bojanje Tunela tamnom piturom, novi vizuali su u snažnom kontrastu u odnosu na zidne stjenke iza njih.

Minimalizam u uređenju interijera nije samo produkt besparice nego i vizualna interpretacija trenutačnog raspoloženja, glazbenog programa i clubbing filozofije izvođača, publike i ekipe koja kreira programe Tunela.

‘Galerija’ nije jedina novost nove sezone koja se, BTW, odvija pod geslom ‘FirstFive’ jer je peta godina postojanja koncepta RatCat, a i ovo natipkano sasvim je dovoljno otkrivanje tajni pred subotu kada u novi ambijent stiže odličan Damon Jee. I to je to.

Pune ruke posla u Tunelu

Hrvatska dobila ured muzike za izvoz s online izlogom onoga (bitnoga) što svijetu nudi

Previous article

INTERVIEW Damon Jee is excited for Saturday: ‘Theus Mago and Mufti say Tunel is amazing’

Next article

Comments

Comments are closed.