Izbor urednikaNews

Godišnja Skupština Udruge RatCat: Usprkos pandemiji, 2020. je bila uspješna i iznjedrila je nove projekte

0
ratcat_udruga
FOTO: Ilustracija / RatCat

Godina 2020. bila je, usprkos globalnoj zdravstvenoj krizi, prilično uspješna za RatCat, zaključak je nakon redovne godišnje Skupštine te udruge održane sredinom veljače, po prvi put ‘na daljinu’, virtualno i to putem aplikacije Zoom.

Nakon što je pandemija u ožujku prekinula zimski klupski program u Tunelu, udruga se koncentrirala na svoje digitalne platforme osmišljavajući programe prilagođene stanju ‘novog normalnog’. U proljeće je, uz potporu Turističke zajednice Šibensko-kninske županije pokrenut serijal video DJ setova Soundtrack Croatia u koji se nešto kasnije uključila i središnjica Hrvatske turističke zajednice što je do kraja godine rezultiralo s gotovo 400.000 pregleda na društvenim mrežama. Paralelno, kontinuirano su se snimali i drugi slični video projekti, uz stalno prisustvo na društvenim mrežama i u medijima.

 

Tijekom ljetnog popuštanja krize, udruga se kroz promociju i druge vidove potpore angažirala na Martinskoj koju je godinu ranije, na inicijativu Udruge RatCat, Grad Šibenik proglasio festivalskom lokacijom. U suradnji s Pozitivnim ritmom, početkom kolovoza sudjelovala je i u organizaciji Slurp festivala na kojem su među ostalima nastupili i gosti iz Italije, duo Modular Project.

Tijekom kratkog razdoblja uoči lockdowna, RatCat je do kasne jeseni uspio organizirati i nekoliko klupskih programa u Tunelu, uz strogo pridržavanje epidemioloških mjera i minimalan broj posjetitelja.

Do kraja godine započeti su novi projekti Prologue i Sporky Disco. Prologue je SoundCloud podcast koji svake srijede donosi nove Dj setove domaćih i inozemnih glazbenika, a Sporky Disco video magazin klupske i pop kulture koji se, također jednom tjedno, emitira na Facebooku i Instagramu. Riječ je o informativnom, kulturnom i satiričnom sadržaju koji se u trajanju od 15-25 minuta emitira nedjeljom navečer u specifičnom i originalnom video kolaž izdanju.

 

Sudionici Skupštine izrazili su zadovoljstvo što pandemija nije zaustavila aktivnosti udruge te su jednoglasno podržali planove i programe koje RatCat namjerava realizirati u narednom razdoblju i za koje je na javnim natječajima zatražena potpora od sredstava poreznih obveznika namijenjenih civilnom sektoru.

Digitalna nadogradnja program je nastavka ubrzane digitalizacije udruginih resursa na svim razinama, a Reintegracija proces ‘vraćanja na staro’ što znači ponovnu uspostavu veza s publikom i izvođačima kroz klupski program u Tunelu i na drugim lokacijama. Vraćanje na staro možda i nije baš najbolji izbor riječi jer zvuči retrogradno, a nazadovanje sigurno nije niti može biti opcija s obzirom na nova iskustva i kvalitetne projekte koji su već startali ili tek trebaju biti započeti.

Od konkretnih projekata, plan je nastaviti snimanja epizoda Soundtrack Croatia u drugoj sezoni, zajedno sa Flash Talks serijalom koji se snima paralelno te razvijati Sporky Disco s kojim udruga ulazi u svijet izdavaštva čime otvara jednu novu dimenziju javnog djelovanja.

Na redovnoj godišnjoj Skupštini usvojeni su i svi dokumenti koji se odnose na matematiku udruge, odnosno na poslovanje, koje je kao i prijašnjih godina uredno, a žiro račun u plusu.

Prije godinu dana otišao je Andrew, veliki muzičar kojem je borovina Porta bila draža od Ibize

Previous article

VIDEO Valentinovo u Šibeniku popratili su uz neskrivene simpatije i nacionalni mediji

Next article

Comments

Comments are closed.