MuzikaNews

Disko R te zove: Pomozi im sastaviti 5 KW zvučnika koje će ‘krstiti’ Nula, Stratus i Raspad

0
Disko R

Bandovi Nula, Stratus i Raspad sviraju u subotu, 8. listopada u šibenskom klubu Disko R koji tom svirkom započinje zimsku glazbenu sezonu i nastavlja tamo gdje je ekipa iz Oksida stala prije tri godine zbog kontroverznih restrikcija uvedenih radi korona pandemije.

‘I tako, nakon skoro tri godine pauze, vraćamo se ponovno u našu malu oazu- oazu sriće, pozitivne energije i veselja, a svatko ko je bija u našem disku, zna kakva atmosfera vlada te što nam taj prostor svima znači’, stoji u najavi koncerta u kojoj Oksidovci još javljaju da su preuredili svoj ražinski prostor super zabave pa zajebantski upozoravaju publiku: ‘Nemojte ostati šokirani’.

Disko R (klik na sliku za info o koncertu)

Uoči koncerta otvaranja najavljena je i radionica izrade ozvučenja, novi program Diska R na koji se mogu prijaviti svi ljubitelji zvuka.

Ove subote, 24. rujna, u 17 sati u prostorijama Oksida održat će se javna prezentacija radionice i sastanak sa zainteresiranima koji se za sudjelovanje mogu javiti mailom na oksid2015@gmail.com

Ilustracija / Getty Images

Ideja je okupiti manju grupu polaznika koji će tijekom sedam dana na radionici sastavljati novi razglasni sustav kluba, konkretno – izraditi četiri bas kutije i dva zvučnika za srednje i visoke tonove, ukupne snage 5 KW.

Osim stolarije i elektronike, polaznici radionice bavit će se i teorijom zvuka, osnovama elektroakustike i ostalim zanimljivim srodnim temama koje će prezentirati voditelj Dražen Bunardžija, samograditelj zvučnika i ljubitelj muzike.

Više o temi doznajte ovdje, a zanimala vas radionica ili žestoki zvuk koji će početkom listopada izaći iz novih zvučnika, zaključna poruka je ista: Vidimo se u Oksida na šanku.

Disko R

Resident Advisor: Clubbing, scena, izvođači i publika – kako preživjeti recesiju?

Previous article

Neodoljivi eros dua Local Suicide: Nakon proljetnog izdanja inspiriranog Antigonom, stigao je EP s Adonisovim remixima

Next article

Comments

Comments are closed.