NewsSporky Disco

Deseti Sporky Disco: O korizmi bez odricanja, Balaševićevoj veličini i studiju produkcije bez kolokvija

0

Počela je korizma, ove godine prilično neuobičajena zbog izostanka partijanerskog običaja 40-dnevnog čišćenja duše i tijela između zimske klupske i ljetne festivalske sezone.

Deseto izdanje emisije Sporky Disco donosi ispovijest zbunjene anonimne partijanerice koja ne zna što joj je činiti. Treba li možda obrnuti proces čišćenja?

Marko Podrug se u rubrici Sporky Pop osvrnuo na smrt Đorđa Balaševića.

‘S njegovom smrću odumire i pjesništvo u pop muzici. Jedna od glavnih značajki njegovog stvaralaštva jest činjenica da je tekst kod njega bio središte svega. Oko teksta se vrte aranžman i muzika, tekst jednako dobro funkcionira na papiru, kao i na ploči,’ rekao je Podrug.

Istaknuo je i da je Balašević imao talent i najbanalnije riječi i metafore složiti tako da svi misle da bi to mogao svatko.

‘A zapravo je to najteže i samo se rijetki rađaju s tim talentom,’ smatra Podrug.

U emisiji je gostovao i Petar Mišura, pročelnik gospodarstva, poduzetništva i razvoja u Gradu Šibeniku. Govorio je o planu gradnje šibenskog Centra za mlade, koji će biti oaza za clubbing, alternativne, ali i veće koncerte.

‘Ovdje će biti više koncertnih prostora. Računamo na turiste kao posjetitelje, ali i na publiku s područja od Splita do Zadra,’ rekao je Mišura, dodajući da se radi o području s oko 400 tisuća stanovnika.

Najavio je i ulaganja u Tunel, kojeg sada koriste RatCat, ali i drugi glazbenici i umjetnici.

Sporky Disco donosi i razgovor s Antom Gulinom, studentom glazbene produkcije u Southamptonu, koji priča kako je to obrazovati se bez kolokvija.

Javio se i Nikola Mihailović, koji je prošlog tjedna snimio bombastičan set za Prologue podcast.

Tu su i brojne druge vijesti.

Cijela emisija je na YouTubeu Ratcata. Tko se pretplati, dobije lizu.

Insolate i Sara Renar izdaju prvu zajedničku ploču. Donose 22 minute istraživanja ljudskih anksioznosti

Previous article

Prologue 007: U novoj epizodi podcasta DJGK pokazuje kako zvuči njegov savršeni groove

Next article

Comments

Comments are closed.