News

Debit kojim se slade plesači u Tunelu osvojio zlato na Decanter Awards natjecanju

0
Uvijek blizu DJ pulta / PHOTO: VAB

Debit vinske kuće Ante Sladić Vino, koji služimo plesačima u Tunelu, upravo je osvojio zlatnu medalju na vodećem svjetskom vinskom natjecanju Decanter Awards.

Njihova čuvena žutina od Debita, Oya noya, koju smo u suradnji s nacionalnom Hrvatskom turističkom zajednicom i Nacionalnim parkom Krka promovirali u kolovozu 2021. godine video DJ setom Stipe Jazzy Širinića ‘Oya noya Rogovo’ ove je godine dobila broncu, kao i Maraština, Lasina i Plavina.

‘Godinama zajedno s našim kolegama promičemo i mijenjamo svijest o Debitu, a s ovom nagradom smo mu službeno, nakon skoro sto godina, na suvremenom tržištu, izborili zlatni sjaj, jedini koji Debit i zaslužuje’, poručili su iz kuće Ante Sladić Vino nakon osvajanja nagrada.

Njihov Debit dobro je poznat u našem kraju, a brojne nagrade osvajao je i u prošlosti. Izvozio se u Francusku i Italiju, a pio ga je čak i čuveni maršal Marmont. O njegovoj kvaliteti govori i činjenica da je nekada služio i kao valuta za plaćanje, a tako je zapravo i dobio ime.

Omiljena kapljica u Tunelu

‘Toj iznimnoj sorti čija se vina izvoze i prepoznaju diljem svijeta, od Francuske, preko Amerike do Azije, ovogodišnja zlatna medalja stiže kao vrijedno priznanje i zahvalni smo što se već pet uzastopnih godine kvaliteta sorti našeg kraja prepoznaje i kroz osvojene nagrade. Dosad smo dobili ukupno 19 Decanterovih medalja za naše Lasinu, Maraštinu, Plavinu, Tribidrag i Debit’, kažu proizvođači koji djeluju na području Skradina.

Njihov Debit posebno dobro izražava karakter Plastovskog tla svojom mineralnošću. Vino je to koje ima svježinu sjevera, a snagu juga, lagano, svježe, pitko i izrazito suho s jedinstvenim karakterom. Citrusni miris prožet cvijetom kamilice koji se u ustima zaokružuje okusom mora i kamena.

Koliko je važna ova zlatna nagrada Debitu velikog prijatelja naše elektroničke glazbene scene Ante Sladića, ali i sve ostale nagrade tom i drugim brendovima, najlakše je ilustrirati brojkama:

Ovo je već dvadeseta godina održavanja Decanter World Wine Awards.

Na natjecanje se prijavilo čak 18.250 vina iz 57 država.

Natjecanje je rezultiralo dodjelama 125 Platinum nagrada, 705 Zlata, 5.604 Srebra i 8.165 Bronce.

Hrvatska je ove godine pobrala 25 zlatom nagrađenih vina.

Osim ovih odličnih vina Ante Sladića, čiji je brend ekskluzivno prisutan u Tunelu jer plesačima točimo samo najbolje, u ponudi su i njegovi nektari ‘Likarija’ i ‘Crna ruža’.

Dakako, cijeli asortiman moći će se kušati i na skorom Overground Festivalu na Martinskoj.

Splitska video produkcija večeras emitira reportažu s gostovanja Red Axes u Tunelu

Previous article

Vozni red : Na Martinsku je najbolje doći brodom i ne misliti na gužvu, alkotestove i parking

Next article

Comments

Comments are closed.