MuzikaNews

Ambasador sredinom ožujka u Opatiji bez DJ sekcije HGU-a: ‘Raskinuli smo s njima, imat ćemo svoju nagradu’

0
ambasador
FOTO: Ambasador

Objavom nominacija sredinom tjedna započelo je glasovanje publike za glazbenu nagradu Ambasador koja će u 28 kategorija biti dodijeljena 19. ožujka u Opatiji, priopćeno je.

Fanove se pita za mišljenje u pet domaćih i još toliko stranih kategorija dok će se o pobjednicima u ostalih 18 kategorija dogovoriti javnosti nepoznate osobe sa scene, koje je izabrao utemeljitelj nagrade

‘Kroz otvorene javne prijave stiglo je 50 prijedloga, a čak 770 prijedloga u prednominacijskom ciklusu uputilo je 80 članova stručne radne skupine iz Hrvatske i regije’, stoji u priopćenju gdje se navodi i to da će organizatori ove godine dodijeliti i Ambasadora za životno djelo.

Cjelokupna lista nominiranih za petu dodjelu nagrada Ambasador u hrvatskim i regionalnim kategorijama publike i…

Objavljuje Nagrada AmbasadorČetvrtak, 11. veljače 2021.

Inače, nagrada se na hrvatskoj sceni elektroničke glazbe dodjeljuje po peti put, a kuriozitet je da je nedavno ostala bez potpore DJ sekcije Hrvatske glazbene unije (HGU).

‘Nakon dvije godine sudjelovanja u projektu i pokušaju etabliranja Ambasadora kao strukovne nagrade na domaćoj sceni elektroničke glazbe, stručni tim HGU DJ sekcije više ne uspijeva pronaći zajednički jezik s organizatorom, koji je, svojim postupcima i unilateralnim donošenjem odluka, prekršio dogovorene odredbe partnerskog odnosa s HGU DJ sekcijom. Ovim istupom, nagrada Ambasador formalno gubi podršku HGU DJ sekcije, jedinog hrvatskog udruženja DJ-a te se nastavlja dalje razvijati kao privatni projekt’, objasnili su DJ-i krajem prošle godine kada su jednoglasno, na sjednici, odlučili raskinuti sve veze s Ambasadorom.

Tom prigodom najavili su da će pokrenuti vlastitu direkciju i već dogodine strukovne nagrade za elektroničku scenu dodjeljivati u vlastitom aranžmanu.

Sve o dodjeli Ambasadora, nominiranima, kategorijama, sistemu glasovanja i drugo, potražite na njihovim stranicama.

 

Valentinovo u centru Šibenika obilježit će se ove nedjelje koroni usprkos

Previous article

Nancy Sinatra priznaje da se nije seksala do braka: ‘Ne budite glupi, ljubujte, ali ne ženite se!’

Next article

Comments

Comments are closed.