News

ZG prosvjed poduzetnika: ‘Event industrija mora znati što može očekivati na proljeće ili ljeto’

0
prosvjed
FOTO: Udruga Glas poduzetnika

Prestanak diskriminatornih mjera, redovito isplaćivanje naknada za zaposlene, ukidanje parafiskalnih nameta i obveznih članarina te odlazak ministra gospodarstva Tomislava Ćorića, zahtjevi su s prosvjeda što je u organizaciji Udruge Glas poduzetnika (UGP) održan danas u Zagrebu.

Event industrija je na rubu

‘Poduzetnici su na rubu propasti. Bliži se trenutak kad će tisuće tvrtki propasti. Nismo dobili kunu obeštećenja u industriji eventa, a pod hitno nam trebaju mjere. Takvi događaji se organiziraju dugo. Moramo znati što možemo očekivati na proljeće ili ljeto. Neka kažu da nema evenata sa 20.000 ljudi, nema veze, samo da znamo’, prenosimo s televizije N1 poruku Berislava Marszalek iz Glasa poduzetnika, koordinatora evenata te osnivača i direktora tvrtke Entrio.hr.

Predsjednik UGP-a Hrvoje Bujas još je u utorak navečer u Pressingu N1 televizije objasnio što zahtijevaju od Vlade.

“Tražimo da se prestanu diskriminirati jedni u odnosu na druge i da se krene s postepenim otvaranjem s obzirom na epidemiološku situaciju. Ako ćemo biti zatvoreni, neka stave na stol konkretna obeštećenja pa onda možemo pričati o tom planu. Takav plan nikad nismo vidjeli, tražimo ga od prvog dana.

Tražimo da se pokriju fiksni troškovi svima onima koji imaju pad 60 posto i više. Dakle, ne samo onima koji su zatvoreni nego koji su iz istog razloga u problemima, a to su potezi Vlade i pandemija. Vlada nije kriva za pandemiju, ali je odgovorna za menadžiranje iste. Tražimo da se ubrza proces covid kredita s 0,25 posto povoljnom kamatnom stopom, kazao je za Pressing Bujas.

Sve o današnjem prosvjedu pročitajte na portalu N1.

Imate doma bluetooth zvučnik? Evo par razloga zašto bi vam WiFi možda bio bolje rješenje

Previous article

Klupska Hrvatska više nema Crkvu: Čuveni riječki klub je zauvijek zatvoren

Next article

Comments

Comments are closed.