MuzikaNewsTEHNO

Vikend pred nama rezerviran je za Remote, prvi hrvatski glazbeni festival proširene stvarnosti

0
Remote
FOTO: Promo / Remote

S velikim zanimanjem domaća glazbena scena išćekuje predstojeći vikend i dvodnevnu smotru čak osam bendova koji će nastupiti na prvom hrvatskom festivalu proširene stvarnosti nazvanom jednostavno – Remote.

Osim svirki otprije poznatih sudionika festivala, predvođenih Elementalom, ABOP Nipplepeople i Chui, organiziatori su pripremili i dodatne programe pa tako Remote započinju izložbom fotografija Konrada Lovrenčića ‘Usput uz put’ koja će se moći vidjeti u subotu u 19,20, odnosno dan kasnije u 20,45 sati.

Izložbeni program nastavit će ekipa Graffiti na Gradele koji će svoje grafite postaviti u 3D model podzemne željeznice u New Yorku što će publici biti oku dostupno oba dana festivala u 20 sati.

Remote fest

FOTO: Promo / Remote

I na kraju, slijedi izložba fotografija Kristijana Smoka ‘Wandering Into The Unknown’ koja će se moći vidjeti u subotu u 20,45 te u nedjelju u 19,25 sati.

Između nastupa bendova, priopćeno je, pojavljivat će se virtualni merch štand labela PDV-a, a odmah nakon otvorenja virtualnih vrata u subotu, glazbu će vrtiti DJ Babilonska.

‘Remote je glazbeni festival proširene stvarnosti, označava spoj stvarnog i virtualnog u jedan okoliš, i stvarat će se na platformi kakva još nije viđena u našoj regiji’, kažu organizatori. Izvođači se svirati uživo u zagrebačkom studiju Mozaik grupe što će se streamati vani kao klasični live, samo što neće biti publike i što će muzičari imati virtualno okružje stvoreno u računalu.
kompletnog festivala.

Svirke oba dana startaju u 19 sati, a u digital playground posjetitelji će moći ući sat ranije.

VIDEO Valentinovo u Šibeniku popratili su uz neskrivene simpatije i nacionalni mediji

Previous article

Not live, not dead, važno da svira: Attack! ima ponudu za bendove i pojedince kojima je dosadilo ležati doma

Next article

Comments

Comments are closed.