NewsTunel

Theus Mago U sklopu europske turneje stiže u Šibenik: Tunel kao da je stvoren za njegovu glazbu

0

Uvaženi meksički umjetnik Theus Mago nastupit će u petak 15. studenog u šibenskom Tunelu u sklopu svoje aktualne europske turneje.

Theus Mago aktualni je alter ego etabliranog meksičkog producenta Matea Gonzáleza poznatog po brojnim projektima kao što su Bufi (Kitsuné/Discotexas), Sonido Fantasma (Turbo Recordings), a ujedno je i suvlasnik izdavačke kuće Duro.

Ta njegova nova strana, s kojom će se premijerno hrvatskoj publici predstaviti u Tunelu, nastala je iz poriva da slobodno istražuje i eksperimentira sa svojom mračnijom, atmosferičnom stranom koja će samo tako ‘sjesti’ u podzemnom potkopu Mandaline.

Iako je riječ o relativno mladom umjetniku, Theus Mago odavno je predmet zanimanja velikih imena na sceni pa ga tako još od 2015. godine, kada je za Correspondant izdao ‘Ritmo Extraterrestre’, redovito vrte Solomun, Âme i drugi iz A serije artista.

Osim Correspondanta glasovite Jennifer Cardini, privukao je i druge ugledne diskografske kuće poput labela Kill The DJ pod ravnanjem Chloe i Ivana Smagghea, Turbo, La Dame Noir itd.

Zbog njemu svojstvenog ‘šporkog’ disco zvuka, psihodeličnih partitura i divljih vokala, odavno je pri vrhu ‘wish liste’ selektora Tunela pa su pregovori o dolasku Theus Magoa u Šibenik krenuli čim su se pojavile naznake da će uskoro boraviti na starom kontinentu.

Da će se sjajno uklopiti u ambijent podzemlja u Mandalini jamči i glazba nastala kao plod njegove suradnje s berlinskom ekipom Local Suicide. Fenomenalno su spojili njihov opijajući techno-disco zvuk i njegove tamne note, a jednako fascinantna je i njegova suradnja s berlinskom umjetnicom Moderna. započeta još 2015. godine.

Nije ni čudo da ga smatraju glavnim predstavnikom novog glazbenog vala koji odlično prolazi na plesnim podijima diljem svijeta tako da ga jedva čekamo prezentirati publici Tunela.

Facebook: Theus Mago
Soundcloud: https://soundcloud.com/theusmago
Instagram: https://www.instagram.com/bufirolas/
Resident Advisor: https://www.residentadvisor.net/dj/theusmago
______________

Theus Mago is the alter ego of established Mexican producer Mateo González. Responsible for dance music projects such as Bufi (Kitsuné/Discotexas), Sonido Fantasma (Turbo Recordings) Mateo is also co-head of label Duro.

This new side of Mateo is a consequence to the urge of freely exploring and experimenting with a darker and more athmospheric side, focusing on the beat as a simple pulse that drives a cloud of beautiful noise. Despite it’s short life, Theus Mago has already earned support by big names on the scene, such as Solomon, who included “Ritmo Extraterrestre” in several of his 2015 presentations. It also has attracted the ears and attention of important record labels such as Kill The Dj (Chloe and Ivan Smagghe’s label) and Correspondant (Jennifer Cardini’s label).
_______________

NEXT @ TUNEL

21-09 Tunel | Opening Season / Terr
19-10 Tunel | Steve Bug
15-11 Tunel | Theus Mago
07-12 RatCat 2nd Birthday
01-01 NY Party

U Tunel nam stiže Steve Bug: Doznat ćemo zašto ga nazivaju ‘gentlemanom techna’

Previous article

INTERVJU ‘Bez inovacije nema napretka’, poručuje za Dissolved in sound Lawrence Klein

Next article

Comments

Comments are closed.