News

Tanzen se vraća u Aquarius! Premijera druge sezone uz Jimi Julesa, Hyenah i Kristin Velvet

0
tanzen watergate jimi jules

Watergate, dobro poznata klupska institucija u živopisnom berlinskom kvartu Kreuzberg, omiljeno je mjesto za ples već više od 15 godina.

Međutim, kada je 2008. godine pokrenuta etiketa Watergate Records, rijetko se tko mogao nadati da će tako brzo postati jedna od najuspješnijih etiketa elektronske glazbi u svijetu. Label koji je inicijalno zamišljen kao utočište rezidentima kluba vrlo je brzo postao međunarodno poznata platforma za neke od najznačajnijih imena elektronske glazbe kao i mlade talente u nastajanju.

 

Kroz proteklih 10 godina za Watergate Records izdaju imena poput Sascha Funke, Ellen Allien, Tiefschwarz, Marko Resmann, Solomun, Pan-Pot, Kerri Chandler, Butch, Soul Clap, Adana Twins i mnogi drugi…

 

Ove godine Watergate Records slavi deseti rođendan svjetskom turnejom na kojoj se, uz bok gradovima kao što su Rio de Janeiro, Sao Paulo, Barcelona, Tel Aviv, Bogota, Amsterdam i London, našao i naš Zagreb. Tanzen Kollektiv omogućio je da se omiljeno zagrebačko mjesto za ples Aquarius klub nađe u prestižnom društvu odabranih klubova poput Pascha Barcelona, E1 London i D-Edge Sao Paulo, javlja RTL..

 

 

Jimi Jules zbilja je jedinstvena pojava na elektronskoj glazbenoj sceni. Ovaj multi-instrumentalist magistrirao je glazbenu umjetnost na Umjetničkom sveučilištu u Zürichu i ima kapacitet ponuditi puno više od standardnog four-to-the-floor zvuka. Jimi je duboko posvećen house i techno sceni, no istovremeno uživa u intimnosti studijskih svirki u kojima rado otkriva nove dimenzije glazbe.

 

Od 2013. godine kada se dogodio njegov prvi #1 hit “Pushing On”, Jimi je postao rezident DJ berlinskog Watergate kluba, ali i ciriških techno centara Hive i Zukunft. Pokreće i tjednu radio emisiju „Wolt“ na Ibiza Sonica radiju, a zajedno sa Kalabrese Spatz, njegovim partnerom u zločinu, formira energičan side projekt “Jules et Spatz”. Slijede brojna izdanja na Objectivity, Watergate Records i Zukunft Records na kojima se profiliraju njegove iznimne producentske sposobnosti. Napokon, u travnju 2019. godine njegov

„Karma Baby EP“ izlazi na cijenjenoj etiketi Innervisions čime u konačnici dokazuje svoj međuzvjezdani glazbeni potencijal.

 

 

Svi ste vjerojatno čuli za ime Hyenah i neki ga pamte kao onog frajera s maskom, ali evo nekoliko činjenica o ovom sjajnom glazbeniku vrijednih isticanja. Hyenah je imenovan za Afro House glazbenika godine na platformi Traxsource 2016. Njegovo izdanje uvršteno je u najviše top listi u jednoj godini na Resident Advisoru, a dvije stvari našle su se na Beatportovoj godišnjoj ljestvici Deep House Top 10. Hyenah je domaćin jedine redovite berlinske klupske Afro House večeri pod nazivom RISE u Watergate klubu. Njegova izdanja i remixevi mogu se pronaći na etiketama Freerange, Objectivity, AEON, Systematic, Drumpoet Community, Pokerflat, Akbal Music, Tribe Records i Toy Tonics. Hyenah je remiksirao imena kao što su Jimpster, Frankey & Sandrino, Denis Horvat, youANDme, Miguel Puente i Afro Warriors.

 

 
 

Posljednjih 10 godina život Kristin Velvet posvećen je glazbi na nekoliko različitih razina. Neko vrijeme je radila kao promotor i DJ u Tokiju, a poslije je vodila britansku etiketu Domino Records u rodnoj Australiji.

 

 

Danas je esencijalna figura berlinske klupske scene, vodi etiketu Arms & Legs te je jedna od najtalentiranijih novih imena u portfelju Watergate agencije. U 2018. godini dogodila se zanimljiva suradnja Kristin Velvet i Felix Da Housecat, umjetnika iz Chicaga dvostruko nominiranog za nagradu Grammy. I 2019. godina bit će jednako zanimljiva za Kristin budući da sprema remix klasika „On & On“ Jesse Soundersa, a Little Louie Vega i Cari Lekebusch remiksirat će neke njen materijale.

 

 

Kada na sve ove na oko nespojive, ali divno izbalansirane sastojke dodate ime Mozer, eklektičnog rezidenta Tanzen Kollektiva, dobit ćete savršen recept za otvaranje druge sezone vašeg novog najdražeg klupskog programa tanzen!

Najbolje trenutke prve sezone tanzena pogledajte u foto galeriji, a pridružite nam 20. rujna u Aquarius klubu na premijernom izdanju druge sezone tanzen x Watergate: Jimi Jules, Hyenah, Kristin Velvet!

 

Ulaznice potražite u sustavu Entrio.

Klubskascena na pragu punoljetnosti: Evo tko nastupa na skorom 18. rođendanu

Previous article

Ono kad ‘Have You Ever’ vrti Terr: Uživajte u atmosferi s podija Tunela prošle zime

Next article

Comments

Comments are closed.