Sporky Disco

Sporky Disco 007: DJ Jock, Sara Renar, Dimitrije Simović i festival na koji se ide u mudantama

0

Sporky disco su u bondovskoj 007 epizodi okupirali iznimni glazbenici.

DJ Jock se pokazao u svjetlu u kakvom ga još niste vidjeli – vrlo je iskreno i emotivno govorio o tome zašto mu nedostaju nastupi, a otkrio je i na čemu trenutno radi te kako izgleda proces glazbene produkcije. Jock se za Sporky disco toliko raspričao da intervju objavljujemo u dva dijela.

U gostima je bila i Sara Renar, koja je predstavila svoj novi single “Medeja”, angažiranu pjesmu inspiriranu čarobnicom iz grčke mitologije.

Tu je i Dimitrije Simović, koji odnedavno djeluje pod umjetničkim imenom Dimitrije Dimitrijević. Ćakulali smo o njegovom prvom solo albumu “Čar-pitanje”, a objasnio je i kako izgleda magični proces pisanja pjesama.

Luka Tralić Shot iz Elementala primio je kamere Sporkog disca u studio u kojem traju pripreme za Remote, prvi regionalni festival proširene stvarnosti, koji se održava 20. i 21. veljače. Shot je objasnio kako izgleda priprema ovog tehnički iznimno zahtjevnog projekta te istaknuo da se radi o jednom od rijetkih festivala koji se bez osude mogu pratiti – u gaćama.

Sporkoj naciji obratio se i Domagoj Bježančević Yūrei, gost RatCatovog Prologue podcasta.

Tu je, naravno, i redovna rubrika Marka Podruga, Sporky pop. Povodom izlaska filma “Novi val – 40 godina nakon”, znalac Podrug se osvrnuo na ovo po mnogima najplodnije i najvrjednije razdoblje hrvatske glazbene povijesti.

Ovoga tjedna slušamo set Damira Ludviga, jednog od pionira hrvatske elektronike

Previous article

Ilija Rudman i Petar Dundov objavili singl za pomoć žrtvama potresa

Next article

Comments

Comments are closed.