CoverNews

Portret umjetnika, DJ-a i promotora: Malo je onih koji su doprinijeli sceni kao Sergej Snooze

0
Sergej Snooze

Malo je onih koji su toliko doprinijeli hrvatskoj elektroničkoj sceni kao Sergej Snooze, piše portal Klubskascena.hr u najavnom portretu jednog od artista koji će nastupiti na njihovom rođendanskom partyu u povodu 18 godina postojanja što će se održati 15. studenog u Zagrebu. 


Kao umjetnik, DJ i promotor posvetio je svoj život iskrenoj avanturističkoj potrazi unutar svakojakih tipova zvuka, od housea i techna, preko konceptualne umjetnosti i zvučnog dizajna, dotičući se u međuprostoru čitavog raspona žanrova i projekata.

 

Kroz sva ova iskustva Snooze je ostao odan istinskoj umjetnosti plesnog podija, držeći fokus na undergroundu bez straha od eksperimenta te uvijek radeći na stvaranju savršene kohezije DJ-inga, glazbe i publike, bilo to u prostoru kluba ili svijeta izvan njega.

 

https://www.youtube.com/watch?v=bT2hMT0EPqE


Više od desetljeća Snooze je držao tjednu rezidenciju u svom rodnom gradu, Zagrebu. Stvaranjem i vođenjem proslavljenog kluba Sirup od temelja naviše, odigrao je ključnu ulogu u dovođenju najkvalitetnijih DJ-a i producenata u grad. U međuvremenu je s Poratom preuzeo postojeću lokaciju i gradio na njenim temeljima, koji se sada mogu vidjeti u Barbarellas klubu Garden Festivala. Kroz sve ovo koristio je poziciju DJ-a kako bi pogurao vjeru u baš pravu ploču u ispravnom trenutku, postavljajući energiju podija kao prioritet pri odabiru traka koja će nositi noć – stav koji ga je pronio diljem čitave Europe u širenju ove poruke.

 

Kako bi promovirao glazbu u koju vjeruje i izvan margina noćnog kluba, Snooze je ustanovio Home Media Electronica label 2003. stvarajući jedan centralni outlet za hrvatske umjetnike, gdje su se njihovi radovi našli zajedno s onima respektabilnih internacionalnih remixera kao što su Marko Nastić, Petar Dundov, Rob Mello, SCSI-9 i mnogi drugi. Nakon stiskanja pauze na labelu na četiri godine kako bi mogao svoje vrijeme posvetiti Sirupu, Snooze je iznova reaktivirao Home Made kako bi mogao surađivati s prijateljima razasutim diljem svijeta te izdavati glazbu koja ga inspirira.

 

Sergej Snooze

 

U međuvremenu, njegovi osobni kreativni pothvati pod Sergej Snooze pseudonimom lansiranim na izdanju Dimensions festivala 2012., zaronili su u tople melodije i analogne sonične prostore suvremenog deepa i tech house, u samostalnom radu ili uz bok sa studijskim partnerom FM-om, kako bi prizvali u stvarno emocionalno nabijene trake i remixeve.

 

Odmičući se od poslovnog i komercijalnog aspekta glazbene industrije da bi nahranio kreativnost, dok je paralelno završavao doktorat u Glazbi i tehnologiji i predavao na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu, Snooze nastavlja neprekidno graditi na svojim pozamašnim postignućima koji su ga učinili moćnom silom elektroničke glazbe unutar i izvan granica Hrvatske.

 

Sergej Snooze

 

Sergej se pridružuje golemom line upu za rođendanski party povodom 18 godina postojanja portala Klubskascena.hr u petak 15.11. u Aquariusu gdje će predstaviti koncept More Than ClubbingS njim su još Valentino Kanzyani, Mayell, Mate Čeko, Forniva, Lawrence Klein, IGZ, Legabyte Live. 

 

Povoljnije ulaznice za party 18 godina Klubske scene – More Than Clubbing su u pretprodaji putem sustava Entrio ili na nekom od njihovih prodajnih mjesta diljem Hrvatske. 

Sergej Snooze je ujedno i veliki prijatelj Šibenika i šibenske glazbene scene. Rado nastupa u gradu za koji ga puno toga veže, a prije nekoliko mjeseci sjajnim je nastupom zatvorio Tunel nakon live acta Fickio Mongera i Love Over Entropya. 

 

Svi pričaju o ‘Ghosteen’, novom albumu Nick Cavea & The Bad Seeds: Poslušajte zašto

Previous article

Sve dolazi k nama: Dimensions i Outlook Festival idućeg ljeta u Šibeniku i Tisnom

Next article

Comments

Comments are closed.