KULTMuzikaNews

Počinje Membrain, najšarmantniji europski bass underground festival. Ako odete kupite majicu

0
Membrain Festival

Danas na Martinskoj počinje Membrain Festival čije će osmo izdanje trajati sve do kraja vikenda tijekom kojeg će muzikoljupci na tri pozornice moći čuti više od 70 izvođača iz cijele Europe.

Među njima organizatori posebno najavljuju ime Goth-Trad, svjetski poznatog artista koji se na sceni istakao producirajući elektroniku svakojakih žanrova, od ‘duba’ do techna, a u Šibenik stiže i britanska dupstep perjanica N-Type koji redovito nastupa na svim bitnim festivalima diljem svijeta.

S njegova otoka dolazi i Phaeleh kojeg organizatori najavljuju kao ‘bristolskog čarobnjaka atmosferične elektronike’; muzike po kojoj je njegov grad najpoznatiji na svijetu. Ako ne vjerujete, uguglajte pojam ‘Portishead’.

Među brojnim imenima na Martinskoj, fanovi se raduju i muzičaru iz Konga koji studira u Beču, a ime mu je Kimyan Law. Zbog svoje svježine i inovativnog DnB-u u LIVE jedno je od zanimljivijih imena trenutačno na sceni, piše o najavi festivala kojeg Igor Bergam zove ‘Mema’.

Membrain Festival

Taj poznati promotor i turistički direktor priopćio je medijima uoči današnjeg Membraina da taj festival i ove godine okuplja ono najbolje što europska underground bass scena ima. Europska i hrvatska kojoj su se posebno posvetili na osmom izdanju festivala.

‘Predstavit ćemo vam tako ovog vikenda sjajnu suradnju s osječkom Koturaljke organizacijom u sklopu koje će nam zasvirati jaka domaća imena kao što su VRH, Minimalist, Fullstep Phil, Rofellos, FrenkyBoy, Raul B i drugi. Jedva čekamo da se opet okupi Membrain familija iz cijelog svijeta na ta četiri dana na Martinskoj i da slavimo glazbu, život i zajedništvo’, priopćeno je pred današnji Membrain start na Martinskoj.


RUBRIKA ‘ZA ONE KOJI ŽELE ZNATI VIŠE’ (štreberska)

Što je zvuk bez slike ( a bogme i slikopisa)

Osim što je Membrain jako ime na sceni nezavisne europske bass_sfere, festival je poznat i po svom odličnom vizualnom identitetu i super profesionanoj (digitalnoj) komunikaciji s javnosti i fanovima.

U Hrvatskoj vjerojatno nema bolje upakiranog muzičkog proizvoda, a vizuali su djelo iste manufakture koja već gotovo cijelo desetljeće radi Membrain, Davora Dedića i njegovog brenda ‘Studio Daboo’ čiji će te ‘merč’ sigurno naći ovog vikenda na Martinskoj i trgovati, voljeli ili ne voljeli membransku muziku.

Studio Daboo

A ako vas put ne nosi u Šibenik ili vam se iz Šibenika ne ide na poluotok preko puta, obavezno naletite do njihovih digitalnih dućana.

Onaj na ‘fejsu’ naći ćete kada kliknete na sliku ispod, a tu je i link na Studio Daboo web.

Studio Daboo fb screenshot

SHIP u Tunel dovodi DJ-icu godine Antonovu, Francuza B. Lagravea, slovenski duo RotorMotor…

Previous article

Od krep trakica, svjećica i lasera do danas: Evo što nam donosi šesti Blast Fest

Next article

Comments

Comments are closed.