CoverNewsTunel

Planet srijeda obilježava vrhunac sezone uz san Ivanjske noći

0

Popularni party serijal ‘Planet srijeda’ pozdravit će s prigodno vrućim lineupom 28. lipnja dolazak ljeta i na Tuškancu svoju mnogobrojnu zagrebačku publiku osvježiti nastupima uzbudljivih novih i starih izvođača ponatih na sceni pod imenima Doxia, Felver, illillillillill, Kendal, Melanie Havens i Mufti.

Na Ivanjsku noć nekada su se održavali obredi za poticanje plodnosti i sreće, a inspiraciju u njoj našao je i veliki Shakespeare pa se raspisao i napisao San Ivanjske noći, predviđen za izvođenje na vjenčanjima i zabavama te za ne toliko ozbiljnu publiku.

Planet srijeda sanja Ivanjsku noć, zatvarajući tako uzbudljivu sezonu u kojoj se dogodila, usput podsjećajući na njezine vrhunce. Pozdravljajući dolazak ljeta koje kalendarski i dalje počinje na isti datum, elektronički ivanjski obred dogodit će se tjedan kasnije, u Vili Werner na zagrebačkom Tuškancu.

Na Tuškanac se penje Kendal, član italo-body dvojca Infravision čija je druga polovica već nastupala u Plent srijeda dresu, pod imenom Pablo Bozzi.

Zapažen po bezvremenskim produkcijama i DJ nastupima, taj Francuz unosi euforiju i nostalgiju na plesni podij, spajajući italo-disco s EBM-om, tranceom i synth-waveom.

Multitalentirana Melanie Havens dokazat će ponovno svoj status jednog od najsvježijih imena scene. Bez obzira je li u Berlinu gdje živi, rodnom Sao Paulu, u zagrebačkom Željezničaru ili šibenskom Tunelu, bez greške isporučuje svoju živahnu fuziju žanrova kao što su body music, wave, italo, techno, electro i post-punk.

Uz Melanie, vraća se i omiljeni Mufti, meksički umjetnik spreman za svaki plesni podij. Posao arhitekta napustio je kako bi se u potpunosti posvetio projektiranju muzičkih dragulja u rangu od itala do new wavea, koje danas plasira na brojnim svjetskim pozornicama. Već je miljenik zagrebačke i šibenske publike. Kod nas je 13. srpnja na Regius festivalu.

Regiju predstavlja illillillillill, nepobjedivi romantik i obijač beogradskih plesnih podija. Ovaj profesionalac u kulturi i industriji zabave, svjesni član društva i glasni borac za pravdu za sebe kaže da nije DJ već ekstatično lomi zvuk ispred i iza pulta.

Strast za muzikom, puno veću od samog miksanja pokazat će Doxia, prisutna već desetak godina na zagrebačkoj sceni. Vjerujući u stvaranje uključivog okruženja na plesnom podiju, inspiraciju primarno pronalazi u undergroundu techna, trancea i housea, koji nose emotivnu dimenziju.

Kapljicu prokletstva kao obavezan sastojak svakog dobrog partyja dodat će Felver. Uvijek uz golemu energiju i svježinu, tata Planet srijede režirat će i ovu plodnu ljetnu noć koja se ne propušta.

Ulaznice ima Entrio.

Netko je već trebao ove stvari svima reći: Evo kako su nas hakirali

Previous article

AJMO! je ozbiljan program potpore glazbenoj sceni. Evo kako i zašto

Next article

Comments

Comments are closed.