CoverMuzikaNewsOvergroundTunel

Overground je upravo apdejtao line up za svoje prvo izdanje na Martinskoj. Sad znamo pola priče

0
Overground / RatCat

Felver, Ivna Ji, Teniente Castillo i Sergej Snooze nova se četiri imena na popisu Overgrounda koji je za početak festivalske sezone na šibenskoj Martinskoj 14. i 15. srpnja već najavio nastup rezidenata Tunela NeedleDropa, PaleolitiKa, +Kvamperfekta i berlinskog dua Local Suicide.

Koncept Overgrounda je okupiti u srcu srpnja na Martinskoj strane i domaće artiste koji su se glazbeno i karakterno udomaćili u Šibeniku i Tunelu te im pridružiti nekolicinu onih za koje tijekom zgusnute zimske sezone nije bilo slobodnog datuma, a svakako bi ih valjalo čuti.

‘Line up je kompaktan, jer dolaze ljudi koji se međusobno uglavnom poznaju i nerijetko zajedno produciraju, nastupaju i tulumare, ali zvuk im nipošto nije jednoličan. Čut ćemo dosta različite muzike, žanrovski i po broju BPM-ova. Trenutačno je bookirano petnaestak artista i jedva čekamo objaviti njihova imena publici i čuti ih na Martinskoj jer je nevjerojatno da nam dolaze svi koje smo tako silno željeli okupiti ovoga ljeta’, kažu organizatori iz šibenskog RatCata.

Osim dva noćna, radit će i dnevni stage uz more na čijem će podiju biti središte dnevnih aktivnosti o kojima ćemo više doznati narednih tjedana.

Dakako, sve je to samo dodatak muzici koju je Overground u svom drugom line up updateu zaokružio sa četiri zanimljiva imena, pa krenimo po abecedi.

Felver, Ivna JI & Ivica

Dok godinama elegantno izbjegava stereotipe koji prate domaći djing i elektroničku scenu, zagrebački DJ Felver svojom pojavom i muzikom i dalje je jamstvo uzbuđenja na plesnom podiju. Ove godine često je na relaciji Zagreb – Šibenik, a na Martinskoj će imati više uloga… Baš kao i Ivna JI koja za špicu srpnja na moru sprema LIVE nastup i tako, među ostalim, promovira ponovno zahuktali label Innerspace. Ova plodna producentica i inženjerka vrhunskog zvuka na Martinskoj će tijekom dnevnog programa održati i radionicu s ritam mašinama, ali o tome će više riječi biti kasnije.

‘Poručnik’ Teniente Castillo iz madridske kuće Play Pal Music nastavlja na Overgroundu tamo gdje je stao prošlog prosinca u Tunelu, kada je i najavio da se vraća prvom prilikom. Osebujan kakav je, originalan i muzikalan, bit će živa egzotika za pultom i na festivalskoj lokaciji ovoga ljeta.

I zadnje, kao šećer (ili sirup), ime na kraju ovog line up apdejta, nalazi se komandant aftera Sergej Snooze koji će u pravi trenutak usmjeravati publiku na pravi kurs i u maniri društva s Olimpa muzicirati hedonizam.

Sergej Snooze i Teniente Castillo

Needledrop i Paleolitik iz prve najave, podsjetimo, domaćini su s kojima počinje program u petak i subotu navečer, a mladi +Kvamperfekt+ skrbit će o mladeži i ljubiteljima tvrdog zvuka kakvog obično nema, a volimo ga čuti.

Local Suicide sa svojim je Iptamenos Discos labelom i agencijom Eclectica partner Overgrounda i veliki support, kako za DJ pultom tako i u ovim radnim mjesecima koji prethode odličnoj zabavi koja se sprema.

Od danas su u pretprodaji festivalske Entrio ulaznice po cijeni od 25 eura, a uskoro će fanovi moći nabaviti i dnevne ulaznice. I naravno, vrlo brzo idu nova, vruća imena….

Poslušajte soundtrack Streetforme, festivala plesa u Kući Arsen i Tunelu

Previous article

Završnom zabavom zimske sezone u Tunelu započinje slatko iščekivanje ljetnih radosti

Next article

Comments

Comments are closed.