News

Od krep trakica, svjećica i lasera do danas: Evo što nam donosi šesti Blast Fest

0

Šibenski Blast Fest održat će se na Martinskoj idućeg vikenda, od 11. do 13. kolovoza, kada je na redu njegovo sada već šesto izdanje.

Okupit će dvadesetak izvođača na dvije pozornice, a osim muzike koja će opet biti ‘non-stop’, posjetiteljima su namijenili prigodni radionički i umjetnički program, kao i VJ potporu by Improwizz & Senpai Stuff.

Novo je ljeto pa smo uveli i novitete, kažu u Blastu.

‘Nakon Noćnog Florija selimo na druženje i plesnjak na Dnevni Florij, a od podne do zalaska sunca uz pićence ili svježe voće, na Teraci možete čuti najbolju selekciju bezvremenski vinyla’, navedeno je uz ‘plesni raspored’ festivala.

A to nipošto nije jedina novost jer za nadolazeće izdanje najavljena je i ‘nova super stvar’, majice s Blast logom i razglednice s ilustracijama svih ovogodišnjih DJeva koje će, kažu, izmamiti osmijeh širok kao plesni florij.

‘Ima još nešto! Kada ste zadnji put nekom poslali razglednicu? Zato je u izradi poštanski sandučić gdje ćete imati mogućnost ubaciti svoje razglednice kako bi dragim ljudima zaželjeli pozdrav s Blast Festa, a mi ćemo ih po završetku festivala poslati poštom’, obećavaju organizatori uz ‘časnu pionirsku’.

Blast Fest

Uz ovoliko informacija zdravo čeljade ogladni, ali neka, ima lijeka i za to.

Bit će, naime, i kužina na Blastu jer tko misli dugo plesati treba nešto fino, hranjivo i zdravo pojesti.

‘Da bi se festivalsko iskustvo pamtilo ne samo po dobroj mjuzi nego i po dobroj hrani, pobrinut će se sestre Dajana i Doris iz Pasarela catering & delishop koje će vas svojom kužinom povesti na gurmansko putovanje svijetom u mesnim i veganskim varijantama. Kužinavati će se tajlandska variva, marokanski gulaši, meksičke tortilje, američki burgeri, voćne salate, a naći će se i pokoja raw slastica. I naravno, za nešto gricnuti na brzaka s društvom uz pivicu tu je već svima dobro poznat majstor najsočnijih pizza, gospon Vrki’, stoji u menu opisu Blasta.

Blast Fest / FOTO: Ante Lemac, Marko Rajković

A što je Blast, odnosno što je Blast njima, pitali smo ih?

‘Blast je ples slobodne duše, a ples je igra vlastitog tijela. Do prošle godine sastavili bismo ga u jedan dan, a rastavljali sedam i zanimljivo je da nikad nismo iz prve izbacili točan i precizan line up. Uvijek bi u nekom od imena DJa bila greška’, priča nam Andrea.

Prisjeća se kako su prva tri izdanja festivala bila mukte i funkcionirali su po principu donacija.

‘Nije nam uopće bilo do novca već nas je ispunjavalo to da ekipi možemo prenijeti ono što veseli i nas same, onako kako mi na to brijemo, a da uz sve to možemo dati i koju kunu DJima. Svi su nam govorili da nismo normalni.

Blast Fest

A ‘mi’ su, osim nje, Lovro, Goran, Ivan i Tonka.

‘Svih petero smo totalno različiti karakteri i persone, a opet smo kao jedno. Spojila nas je ta želja za stvaranjem, kreativnošću, ljubav prema muzici i to smo morali nekome pokazati. Mislim da je upravo to naša super moć, ta težnja i želja da sve što radimo radimo iz srca i mislim da to naši posjetitelji i osjete. Jer ono šta radiš iz srca ne može biti loše’, emotivna je Andrea.

Kad pogleda godine unazad, dodala je, vidi kako iz sezone u sezonu cijela ta njihova Blast priča raste.

Blast Fest

‘Simpatičan mi je bio prvi Blast na Minerskoj, 2017. godine. Uređenje se sastojalo od krep trakica, CDova koji vise s metalne konstrukcije, ponešto svjećica i lasera, a ograda je onako grezo stajala točno ispred zvučnika i pulta. Tada nam je to bilo top topova!

Klikni za totalni Blast Fest info

Uistinu, Blast je od tada uvelike rastao i do ovog izdanja pred nama izrastao u super muzički festival.

Uostalom, uvjerit ćete se u to i sami već idućeg vikenda.

Počinje Membrain, najšarmantniji europski bass underground festival. Ako odete kupite majicu

Previous article

INTERVJU Andrea Ljekaj: Nova ideja je rizik, a bez toga nema igre. Radimo što želimo i ono što moramo

Next article

Comments

Comments are closed.