News

Nema zime za šibensko plesno ljeto: Evo što nam u svojoj drugoj sezoni nudi Martinska

0
Martinska Dee

Zajedničkim snagama i unatoč nemogućoj situaciji epidemije, Martinska, festivalska destinacija koja je oživjela prošlo ljeto u srcu Dalmacije, u Šibeniku, bit će i ovoga ljeta epicentrom dobre glazbe i jedinstvene atmosfere na obali Jadrana, priopćili su danas organizatori iz Pozitivnog ritma.

 

Druga sezona Martinske odvijat će se tijekom srpnja i kolovoza ove godine, a tijekom ta dva mjeseca održat će se šest festivala i događanja.

Sezonu 2020. otvara 18. izdanje Seasplash festivala koje će se održati od 16. do 19. srpnja, nakon toga slijedi ŠI gitarijada 25. srpnjaSlurp! festival koji će se prvi put održati van Pule od 31. srpnja do 1. kolovozaMembrain festival koji je na redu 7. i 8. kolovozaBlast fest od 14. do 18. kolovoza i sve zatvara Martinska Punk festival 21. i 22. kolovoza.

 

Martinska 2020

 

Sva događanja će uskoro najaviti detaljne sadržaje, kao i Pločnik koji će potpomagati dnevne programe svojim konceptom kreativnog huba, koji trenutno važi za jedan od epicentara nezavisne kulture u Zagrebu.

 

Prostor nekadašnjeg auto kampa Martinska, te poznato gradsko kupalište tik preko puta povijesnog Šibenika, uz inicijativu i intenzivnu suradnju Grada ŠibenikaTurističke zajednice grada ŠibenikaŠibensko-kninske županije i Javne ustanove Priroda Šibensko kninske županije te organizatora festivala otvorilo je 2019. novu stranicu svoje povijesti. Lokaciju iznimnog potencijala, zajedničkim snagama, “oživjeli” su kroz srpanj i kolovoz 2019. festivali RegiusSeasplash,KanalNoxMembrain i Blast i jednodnevni TLM #5 warm up.

 

Martinska

 

Prisjetimo se, prva sezona Martinske je privukla preko 15 tisuća posjetitelja za vrijeme šest festivala i jednog jednodnevnog događanja, uz zamjetan porast inozemnih gostiju te povećanje broja posjetitelja na svim pojedinačnim događanjima. Uz koordinaciju Pozitivnog ritma kao voditelja projekta Martinska, očišćen je prostor nekadašnjeg kampa, koji je zadnji put bio u funkciji 1989., te je pripremljen prostor za kampiranje publike kao i niz drugih sadržaja; pozornice, ugostiteljski objekti, dućan merchandisea, štandovi s hranom.

 

Čarobni rt Martinska koji se nalazi na početku šibenskog kanala, pruža sve ono što zamišljate od ljetnog festivala: more, predivnu prirodu, gustu borovu šumu, blizinu grada, a opet dovoljnu udaljenost, ponovno će biti spremna prihvatiti raznovrsnu publiku, domaću i stranu, na niz festivala različitih žanrova. Na ovoj jedinstvenoj festivalskoj lokaciji publika će ponovno moći uživati u dva mjeseca live nastupa, DJ setova, plesanja, kupanja, druženja, odmaranja, uživanja u rekreativnim i edukativnim aktivnostima, umjetnosti.

 

Podsjetimo, projekt Martinska inicirao je lani RatCat, želeći u suradnji sa šibenskom gradskom upravom i Turističkom zajednicom grada Šibnika stvoriti novu festivalsku destinaciju na Jadranu.  

 

Martinska stage

Video setom sa slapova Lawrence Klein završio mini streaming serial Tunel – Exit Festival – NP Krka

Previous article

Genijalna ideja promocije hrvatskih destinacija: DJ na svjetioniku, publika širom svijeta

Next article

Comments

Comments are closed.