MuzikaNewsTunel

Napokon u Tunelu Bakula i Rudman koji nam stiže s nominacijom za DJ-a, remix i izdanje godine

0
Ilija Rudman

Plesna elektronička glazba koja načelno možda i naginje nekom analognom, retro zvuku, ali nipošto pritom ne robuje ikakvim stilovima i muzičkim žanrovima, na rasporedu je Tunela u subotu, 4. veljače kada nam za DJ pult dolaze Ilija Rudman i Bakula.

‘Očekujte neočekivano’, bila bi možda i najbolja egida pred ovu dugo iščekivanu glazbenu noć za klub, publiku i artiste koji dolaze oboružani ogromnim količinama sjajne muzike koju će kombinirano izvoditi na gramofonima i playerima. Naglasak je upravo na njihovoj autorskoj izvrsnosti, vještini izvedbe i nepresušnoj glazbi koju imaju, znaju i za kojom kao selektori posežu.

Bakula u Tunelu / VAB

Bit će više nego zanimljivo otkriti kako će Tunel sa svojom atmosferom i publikom djelovati na njih u toj prvoj suboti veljače; hoće li ih navesti na izvođenje mističnih melodija ugrađenih u kakav, njima svojstven psihodelični house ritam, ili možda retro techno s tripovitim orkestralnim dionicama, balearic mračni disco…

Bakulu ne treba posebno predstavljati publici jer on je jedan od osnivača Tunela i zasigurno jedno od najkompletnijih imena na šibenskoj sceni elektroničke glazbe.

Artwork: əM

Ilija Rudman (Imogen Recordings) konstanta je nacionalne scene već puna dva desetljeća kao DJ i iznimno plodni producent čija izdanja imaju odličan međunarodni odjek, često puno snažniji nego u domaćem električnom eteru.

Njihovo zajedničko uprizorenje u Tunelu bit će istinska poslastica za sve ljubitelje odlične plesne, elektroničke muzike, ujedno to je i noć koja se pripremala i iščekivala godinama.

Inače, valja spomenuti kako je aktualno izdanje Ilije Rudmana ‘Meteor One’ žiri nezavisne glazbene novinarske nagrade nominirao za album godine, njegov ‘touch’ na ‘Night Rain’ od Crazy P konkurira za remix godine, a ujedno je ovaj sjajni tip nominiran i za hrvatskog DJ-a godine.

Ulaznice su već u pretprodaji po i dalje najpovoljnijim cijenama za clubbing DJ gostovanja bilo gdje u regiji, neovisno o kunama, dolarima ili eurima. Entrio ih prodaje po 7 eura, a na blagajni Tunela bit će okruglih 10 eura.

Ovako zvuči tunelski techno odgajan u Šibenskoj narodnoj glazbi i po londonskim klubovima

Previous article

Nominirana DJ-ica godine Ivna Ji u Tunelu nastupa s londonskom acid techno curom Birds

Next article

Comments

Comments are closed.