NewsTunel

Nakon lanjskog dočeka uz After Affair i Roof AW, ove godine Šibenik u Novu godinu ulazi s Kristijanom Molnarom i Stereo MC’s

0
Kristijan Molnar

Glavna pozornica ovogodišnjeg dočeka Nove godine smjestila se na najljepšem šibenskom trgu – Trgu Republike Hrvatske, uz UNESCO-vu ljepoticu, katedralu sv. Jakova, gdje će Šibenčane i njihove goste u Novu uvesti britanske legende – Stereo MC’s. U Perivoju Roberta Visianija, publika će se zabavljati uz Nenu Belana & Fiumense i Cubismo, a sve ljubitelje klupske glazbe na Maloj loži očekuje jedan od najuspješnijih DJ-eva u regiji – Kristijan Molnar.

 

Ako se još uvijek pitate gdje dočekati 2020., organizatori Adventure i šibenskog dočeka Nove godine, Grad Šibenik i Turistička zajednica Grada Šibenika, imaju tri odgovora: Šibenik, Šibenik i Šibenik, gdje će u isto vrijeme na tri različite lokacije Šibenčani i njihovi gosti ući u novo ljeto, priopćeno je danas iz gradske uprave.

 

Stereo MC’s, britanske legende hip-hop i elektroničke dance glazbe, glavni su izvođači centralne pozornice koja se ove godine smjestila uz šibensku ljepoticu, Katedralu sv. Jakova. Ovaj je dvojac prisutan na glazbenoj sceni od sredine osamdesetih, a planetarnu popularnost stekao je hitom Connected koji danas ima kultni status. Od ranih albuma do recentnih izdanja ostali su vjerni plesnom ritmu kojem publika teško odolijeva. Tako će biti i u novogodišnjoj noći kada se sa Robom Birchom i Nickom Hallamom ponovno spajamo u Šibeniku. Čast da zagrije publiku pripala je energičnoj Sassji koja je glazbenu scenu osvojila već prvim singlom. Kombinacijom reggaea, duba, dancehalla i britkih tekstova osvaja publiku na nastupima uživo, a na Dočeku u Šibeniku, nakon kraće koncertne stanke, predstavit će i nove singlove.  

 

Trgić doček Nove godine

 

Vrhunska svirka domaćih izvođača garancija je dobre zabave u Perivoju Roberta Visianija. U najluđu noć u godini publiku će uvesti omiljeni šibenski gosti, Neno Belan & Fiumensi, a nakon poznatih Belanovih hitova, od Đavola pa naovamo, prve sate nove 2020. vrućim će afro i kubanskim ritmovima i latino jazzom rasplesati Cubismo. 

 

Novogodišnja destinacija svih ljubitelja klupske glazbe bit će Mala loža, na kojoj će za DJ pult stati jedan od uspješnijih DJ-eva regije, Kristijan Molnar kao prvi izbor šibenskih promicatelja elektronske glazbe – udruge RatCat. 

 


„Svake godine nastojimo biti drugačiji te u Novu godinu ući na što originalniji način, što smo dokazali lanjskim dočekom s brojnim izvođačima predvođenim makedonskim magom Kirilom Djaikovskim i Davidom Leoneom, Kawasaki 3P-om, The Frajlama, Affter Affairom i Roof AW-om, a vjerujem kako ćemo u tome uspjeti i ovog puta. Šibenik gostima postaje sve poželjnija destinacija i u zimskim mjesecima zbog kvalitetnog programa koji nudi naš projekt prvog i jedinog plastic-free Adventa u Hrvatskoj. Žanrovska lepeza kvalitetnih izvođača kao i festivalski koncept dočeka na trima pozornicama unutar stare gradske jezgre, kao prava prijestolnica urbane, koncertne scene, ističe Šibenik kao najoriginalnije mjesto za doček nove godine.“, poručio je gradonačelnik Željko Burić.

 

Krcati Tunel Nova godina

 

Nakon dočeka Nove godine i partya na Maloj loži, zabava seli u Tunel gdje je sada već tradicionalni maratonski after party koji će potrajati do prijepodnevnih sati.

 

RatCat, podsjetimo, sudjeluje u organizaciji dočeka Nove godine u Šibeniku od lani kada su na Trgiću u centru grada nastupili After Affair i Roof AW. After party u kao šipak punom Tunelu započeo je odmah nakon dočeka i potrajao do podne. 

 

Ove godine očekuje nas još luđi provod u najluđoj šibenskoj noći. 

 

 

U prodaji je EP ‘Theory of Cosmos’: Prvo zajedničko izdanje Outcomea i Lawrence Kleina objavio je talijanski label MoBlack

Previous article

INTERVJU Theus Mago: ‘Šporki disko’, što je to? Zvuči izvrsno!

Next article

Comments

Comments are closed.