Soundtrack Croatia

Jubilarni 40. rođendan Nacionalnog parka Kornati proslavljen DJ setom na vrhu otočića Mana

0
Kornati_L Klein
FOTO: Soundtrack Croatia / Screenshot

Snimanjem i emitiranjem DJ video seta na otoku Mana, projekt Soundtrack Croatia uključio se u proslavu obilježavanja 40 godina Nacionalnog parka Kornati.

Zbog izuzetnih krajobraznih ljepota, zanimljive geomorfologije, velike razvedenosti obalne crte i naročito bogatih biocenoza morskog ekosustava, veći dio grupe otoka Kornati proglašen je nacionalnim parkom 1980. godine i tako stavljen pod zaštitu. Ukupna površina parka je oko 217 kilometra kvadratnih, a sastoji se od 89 otoka, otočića i hridi. Tek četvrrtina površine parka je na kopnu dok sve ostalo spada pod ekosustav mora.

Popeti se do ruševina na vrhu otoka, koje su svojedobno poslužile kao kulisa na snimanju jdnog stranog filma, nije bio nimalo lak zadatak jer valjalo je ‘na ruke’ prenijeti video i DJ opremu, zajedno s golemim pultom.

No, svaki umor prestaje dolaskom nad strme klisure jer pogled i atmosfera su čista fantazija, a upravo takav je i materijal Black Orange produkcije emitiran putem digitalnih platformi Hrvatske turističke zajednice (Croatia Full Of Life) diljem svijeta.

Lawrence Klein Kornati

FOTO: Soundtrack Croatia / Screenshot

U sklopu promotivne kampanje nove epizode Soundtrack Croatia, osmišljena je i paralelna kampanja za 40 godina uprave nad tim bajkovitim jadranskim zaštićenim područjem, a za glazbeni dio priče bio je zadužen Lawrence Klein koji je na setu nosio kreaciju Spirit by T.B.

O kornatskoj epizodi pisao je i portal Morski.hr 

Prvi čovjek ‘Croatia Full of Life’ Staničić kaže da HTZ s guštom podupire Soundtrack Croatia

Previous article

Party i video shooting u Zagrebu: Britanski DJ i producent nastupio usred dana uz fontanu

Next article

Comments

Comments are closed.