CoverMuzikaNewsTunel

Jazzer iz New Yorka ‘dere’ po modular synthu u Tunelu

0
J. Bergson / Imre Barta Photography

Ove subote, 02. ožujka, u Tunelu će se live nastupom na modularnim synthevima predstaviti newyorški glazbenik s berlinskom adresom Jacob Bergson.

Noćni je to, after show programa ‘DNBKD w/ Jacob Bergson Taut (Jojo Mayer & Nerve) + Gianluca Pellerito + NO!Mozzart’ koji u 20 sati kreće u šibenskom klubu Azimut gdje će publika moći uživati u kopulaciji moderne, organske elektronike i nekih vječnih glazbenih žanrova poput jazza, punka, noisea, eksperimentalnog zvuka…

Jacob Bergson – TAUT glazbeno školovanje započeo je već u petoj godini života.

‘Jednostavno, glazba me privlačila još dok sam bio malo dijete, ali odluka da se profesionalno bavim muzikom došla je puno kasnije, u završnim razredima srednje škole’, rekao je u jednom intervjuu.

Jacob Bergson / Facebook

Osam sati dnevno počeo je muzicirati dok je studirao u Cincinnatiju, a ovisnost je uslijedila nakon što je posjetio prijatelja u New Yorku koji je svirao po tamošnjim jazz klubovima.

‘Iskustvo je bilo neodoljivo i prvom prilikom prebacio sam se na ‘The New School’ u New Yorku i tamo završio školovanje.’

Glazbenu širinu i iskustvo, koje je stekao nastupajući s prekaljenim jazzerima, ugradio je u projekte koji su uslijedili na elektroničkoj i pop sceni, surađujući s nadarenim kolegama i kolektivima poput poput Jojo Mayer & Nerve ili Grammyem nagrađene Kimbre.

Njegovi live setovi, kakvim će nas počastiti i u Tunelu, ‘beskonačan su spektar mogućnosti’, nešto poput jazz improvizacije za 21. stoljeće, elektroničke, bezgranične, određene okružjem, trenutkom i vezama između samo naizgled zapetljanih kablova nad njegovim analognim modularima.

Jazz, punk, techno, Prodigy, Coltrane, Bodzin, Hendrix, tko zna na što će ga okrenuti atmosfera Tunela i njegove odlične publike. Jedva čekamo!

Dakako, Tunel će biti u ‘all night long’ izdanju, a gostu će se za pultom rado pridružiti rezidenti kluba tako da je cjelonoćni provod zagarantiran.

Zbog ove super prilike da uživamo u nesvakidašnjem glazbenom programu, najavljena ‘Weekendica’ održat će se u drugim terminu, ubrzo. Hvala She J na ustupljenoj noći.

A u subotu, valja dodati, plešemo u suradnji s klubom Azimut i ProgressiveCrew od ponoći. Upad na blagajni Tunela je 10 eura.

Program u Azimutu dohvati klikom na sliku

RatCat prvi put sudjeluje u programu MENT-a, najvećeg showcasea u ovom dijelu svijeta

Previous article

‘Female Alpha’ sezona u Tunelu nastavlja se nastupom Insolate i Stellarcompanion

Next article

Comments

Comments are closed.