NewsTEHNO

Imate doma bluetooth zvučnik? Evo par razloga zašto bi vam WiFi možda bio bolje rješenje

0
zvučnik

Koje prednosti ima WiFi zvučnik u odnosu na bluetooth zvučnike i zašto je Sonos One sjajno, iako skupo, rješenje, piše na stranicama portala Netokracija njihov autor Ivan Šimić.

Tijekom deset dana Sonosi su se selili po njegovom stanu i obiteljskoj kući, sve s ciljem da istraži i čitateljima otkrije sve o tehnologiji koja je tema članka.

Sami Sonos zvučnici daju distinktivnu “Apple” vibru kada ih otvorite. Sve je tu: bijela kutija, bijeli uređaj koji je mnogo teži nego što bi vam se činilo i koji izgleda kao nešto što bi složili inženjeri iz Cupertina. Ipak, radi se o nečem posve drugačijem.

Zvučnik je visok otprilike 15cm i ima oko dva kilograma, a ako želite u njega možete direktno ukopčati ethernet kabel i tako ga spojiti s internetom. Na vrhu se nalaze gumb za pauziranje i puštanje glazbe, kao i dva koja možete sami programirati, piše Netokracija.

Sonos One SL mogao bi se nazvati “retro” tehnologijom u nekom širem smislu te riječi, iako se radi o vrlo moćnom uređaju. Naime, dok danas gotovo svaki komad audio opreme ima neku vrstu podrške za digitalne asistente kao što su Siri, Alexa i Google Assistant, One SL to ne podržava. Za autora članka je, kako piše, to plus jer on jednostavno nema praksu razgovora s digitalnim asistentima pa mu ta značajka i ne nedostaje. Zapravo, One SL uopće nema mikrofon što je glavna razlika između njega i modela One.

Također, Sonos aplikacije dostupne su na svim platformama, a zanimljivo je kako okupljaju sve moguće servise na jedno mjesto. Recimo, ako na mobitelu ili računalu imate spremljenu glazbu, Sonos će vam, kada pretražujete, pokazati rezultate iz svih izvora – Spotifya, hard diska i tako dalje. Ovo je zaista zanimljiva mogućnost koja radi na svim platformama, iako možete posebno pretraživati samo glazbu s mobitela ili Spotifya ili neke druge streaming platforme, piše Netokracija, a cijeli članak svakako pročitajte OVDJE.

 

Mrle, Facebook propovjednik, vježbač zdravog duha i rock figura

Previous article

ZG prosvjed poduzetnika: ‘Event industrija mora znati što može očekivati na proljeće ili ljeto’

Next article

Comments

Comments are closed.