CoverMuzikaNewsTunel

Hedonistički narod prilagodio je Halloween sebi i neka je

0
Halloween / Photo: Takeover

Halloween je budalast i nebitan dan koji se dobrano ofucao i s vremenom pogubio veze s onim što je bio prije 2.000 godina kada su Kelti slavili Samhain za kraj žetve, plešući maskirani u kožama životinja, uz ritam bubnjeva, okruženi rasplamsalim ognjevima, lomačama.

Prvoga studenoga slavili su Novu godinu, a noć prije bi se opraštali od ljeta i tulumarili u slavu boga Sunca, ali i Samhaina, gospodara smrti, u prijevodu ‘kraja ljeta’.

Halloween u Tunelu, DJ Jock

Onda je tamo negdje u stoljeću sedmom, možda bijaše i osmo, jedan Papa odlučio da se Svi sveti više ne slave u svibnju, kako je bilo dotad, nego da se sve prebaci na datum Halloweena. Utjecajna Crkva prilagođivala je stare poganske običaje, pa i taj, sebi i potrošačkom zapadnjačkom društvu, a nakon rušenja Berlinskog zida stigao je i do nas.

Naravno, i mi smo ga prilagodili, na najbolji način, u dan hedonizma, glupiranja, poroka i dobre muzike čim zaškuri noć.

Grad je plesao do iznemoglosti na Takeover zabavi u prekrcanom Azimutu i na techno Noći vještica u Tunelu.

HALLOWEEN SHIT

Loše su ove godine prošli samo ljudi iz marketinga jedne velike firme koja je otkazala Halloween program za klince nakon kritike kvartovskog župnog ureda. Morali su danima u svim smjenama smišljati, tipkati i šerati isprike i obećati da više nikad neće raditi zabave u ime izmišljenih bića.

STRAŠNA TI JE TA MUZIKA

Odličnu muziku koju je She J birala na Spotifyu za vas na Halloween, slušati možete 365 dana u godini jer je to strašna mjuza.

Terry Francis u Tunelu za romantike i sve vas koje pere sjeta

Previous article

Inspiriran muzikom, sv. Jakovom i jednim posebnim botunom, Tabula lansirao streetwear brand

Next article

Comments

Comments are closed.