CoverMuzikaNews

EP ‘Hide & Seek’ Dine Summer: Glamurozna i magična vokalna elektronika na rubu ekscesa

0
Dina Summer / Iptamenos Discos

‘Hide & Seek’ naziv je novog EP-a Dine Summer, južnjakinje iz solunske zemlje podno Olimpa koja godinama živi i radi u Berlinu i drži 50 posto dionica DJ i producentskog dua Local Suicide.

Prvo, odmah u glavu treba se, krajnje subjektivno, javno ispovijediti i proglasiti ovaj EP odličnim.

Uvjerljivo, to je najbolji matrerijal nastao dosad kao plod suradnje Local Suicidea i benda Kalipo. Zaraza je krenula s prvim taktovima trake ‘All or  Nothing’ koja se prva našla pod kursorom i koja neprestano održava atmosferu nekakve frke, incidenta. Stalno najavljuje refren i gubi ga dok sintevi nervozno lebde po toj muzičkoj stazi i praktički te čuvaju od slijetanja izvan ceste.

BTW, jesmo li spomenuli da ova jebena elektronika stiže u zvučnike u paketu s Dininim vokalima?

O, da.

I dok se ne stigneš ni snaći di si nakon prve trake, kreće nešto što bi The Doors snimili da su sada tu. Exess. Ljubavna, strastvena, stvar uz koju ćete se rado ševiti.

EP zapravo starta jako dramatičnim ulazom u prilično zrelu i zanimljivu ‘Unter Strom’ koja na trenutke zvuči kao soundtrack iz nekog ranog Carpentera, a a na trenutke epohalno, kao u foršpanu za ‘Top gun’. Tad na scenu stupa istinska hitčina, plesna poslastica Hide & Seek i njezina uistinu zločesta, 344-minutna klupska verzija uz distorziranu vrisku i prigovaranja one boleštine od sinta. Brko voli taj đir.

Roba pod etiketom ‘Iptamenos Discos’ vani ide dogodine, 23. veljače, na svim digitalnim i streaming platformama, kao i na vinilu.

Iptamenos Discos (click for Buy & Pre-Save link)

INTERVJU Chuby: Nije normalan tko kaže da festivali u Tisnom nisu digli scenu

Previous article

RatCat vas poziva na rođendan u Tunelu: 6-godišnjacima i društvu sviraju Dav i Sessiondigger

Next article

Comments

Comments are closed.